Jorma ja Lea Pihkala
8-13-10 Makuyamadai
Fukuyama-shi
721-0913 Japan
Puh. +81-849-47-8150

http://www.pihkala.net

 

7.10.2003

Rauhan tervehdys teille, rakkaat ystävät! 
 

 

 

 

 

"Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itse kullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaisille." Room.1:16

Yllä oleva Raamatun teksti puhuu Jumalan voimasta. Voima ei ole meissä, vaan evankeliumissa eli ilosanomassa Jeesuksesta Kristuksesta. Oma heikkoutemme ei ole esteenä ilosanoman julistamisessa. Enemmänkin olemme esteenä hävetessämme ilosanomaa ja sen tähden emme tahdo tuota voimallista sanomaa julistaa. Tässä kohden itse haluan pyytää itselleni parannuksen armoa, jotta en häpeäisi tuota niin suurenmoista, valtavaa ilosanomaa syntisten Vapahtajasta.

Herran valmistava työ suurkaupungissa
Asumme isolla omakotialueella. Ympärillä on 20000 asukasta ja koko tässä kaupungissa on 400000 asukasta. Miten saavuttaa ympärillä olevia ihmisiä? Ryttylässä oli vuosi sitten kaupunkievankelioinnin seminaari. Sain olla mukana. Siellä luennoitsija kertoi, että Jumala on jo Pyhän Hengen kautta tullut tähän meidänkin kaupunkiimme. Hän, Jumalan Kolmas Persoona, oli jo tehnyt vuosia työtä kaupunkilaisten sydämissä. Nyt he odottivat ilosanomaa Jeesuksesta. Se on meidän kristittyjen tehtävä. Jaamme kutsuja koteihin ja keskustelemme kadulla. Sinä, hyvä ystävämme rukoile näiden kaupunkilaisten puolesta, että tavoittaisimme heidät, joiden sydämissä on tehty jo "muokkaustyötä".

Pidämme 25-26.10. evankelioimiskokoussarjan kirkollamme. Kysymys on seurakuntamme 25-vuotiskokouksista, joihin tulee pääpuhujaksi radiopastori Shigeru Masaki, joka on vieraillut useaan otteeseen myös Suomessa. Päiviä varten on syntynyt myös Hanna Gospel niminen lauluryhmä, kolmen seurakunnan jäsenistä ja etsijöistä. Toivon ryhmän jatkavan vielä päivien jälkeenkin. Mukaan on tulossa myös Fukuyaman kansanlauluryhmä, joka muodostuu paristakymmenestä ei-kristitystä. He ovat harjoitelleet useita hengellisiä lauluja juhlaamme ja rukoilemme, että sana saisi tavoittaa myös heidän sydämensä.

Kesäloma Suomessa
Kulunut kesäloma meni aivan liian nopeasti. Ilmat olivat kolme viikkoa upeat ja lämpimät. Suomen suvi näyttäytyi kauneimmillaan. Läheisellä Puujoella uiskentelimme päivittäin. Koivujen tuoksu ja vehreä luonto ravitsi sielua.

Heti saavuttuani Suomeen heinäkuun puolessa välissä olin ystäväni Sirkka Jääskeläisen hautajaisissa. Sirkka oli minua kaksi vuotta vanhempi. Hautajaiset olivat valoisat ja iankaikkisuus Jeesuksessa Kristuksessa oli läsnä voimakkaana. Lomalla ollessamme saimme kuulla myös rakkaiden lähettäjiemme Aune Torniaisen ja Hilja Larismaan kotiinkutsusta. Kiitämme heistä Herraa samoin kuin kaikista teistä uskollisista ystävistämme, jotka kannatte meitä ja Japanin kansaa Herran eteen esirukouksissanne.

Lea Pihkala

Jorma jatkaa
Syyskuu lähti varsin vauhdikkaasti liikkeelle, kun meitä oli odottamassa seurakuntaamme jo useamman vuoden vaivannut kipeä ongelma. Se vaati päivätolkulla hankalia keskusteluja, joissa ei voinut kuin pyytää, että Herra parantaisi sydänten haavoja ja auttaisi meitä antamaan anteeksi toisellemme. Muitakin vaikeita ihmissuhdeongelmia on etsijöitten ja seurakuntalaisten perheissä. Sielunhoitotyötä siis riittää ja siinä kokee itsensä melko avuttomaksi.

Kesän leiriläisille järjestimme leirikokouksen, johon tuli parisen kymmentä lasta. Sen jälkeen on pyhäkoulussa ja muissa lasten ryhmissä ollut mukavasti lapsia mukana.

Nuorissa tulevaisuus
Keväisen nuorten evankelioimisaktion jatkoksi pidimme neljän seurakunnan yhteisen nuorisokokouksen Itä-Okayaman kirkolla. Sinne kokoontui kolmattakymmenettä nuorta.

Elokuussa pidettiin Länsi-Japanin ev.lut. kirkon syventymispäivät vuoriston viileydessä. Osanottajia oli yli 300 ja nuoria oli myös ilahduttavasti mukana. Merkkejä kirkon nuorisotyön elpymisestä on havaittavissa eri puolilla, mistä olemme iloisia.

Samoihin aikoihin pidettiin Tokiossa "Lähetä minut!" -aiheinen valtakunnallinen nuorisokonferenssi. Siihen kokoontui yli 2000 nuorta eri pulilta maata ja moni heistä ilmaisi halunsa lähteä kokotoimiseen Jumalan valtakunnan työhön joko Japanissa tai maailmanlähetyksen vainioilla. Kokouksen jälkeen eräs pitkäaikainen lähetti kirjoitti: "Japanin kirkko elää ja sillä on tulevaisuus!"

Lähetystyön tulevaisuus Japanissa
Protestanttisten lähetystyöntekijöiden määrä Japanissa on pysynyt viimeisten vuosien aikana melko lailla samana eli noin 2000 tuntumassa, vaikka Amerikasta ja Euroopasta tulleiden lähettien määrä on laskenut tasaisesti. Samaan aikaan Koreasta ja muualta Aasiasta tulleiden lähettien määrä on kasvanut.

Kansanlähetyksen työn tulevaisuus tässä maassa on kiinni siitä, löytyykö uusia nuoria lähtijöitä. Iloitsemme siitä, että kyselijöitä on viime aikoina ollut useita. Iloitsemme, kun Asako ja Lauri aloittivat Ryttylässä kurssin suuntana Japani. Haasteena on valtava kansa, joka on monessa suhteessa kriisissä ja tarvitsee kipeästi evankeliumia. Iloitsemme siitä, että Nishinomiyan ja Sumoton kirkkohankkeiden toteuttamiseksi Suomessa on alkamassa keräysprojekti. Samalla rukoilemme hartaasti, että Japanin suomalainen koulu (JASUKO) voisi lasten nyt hetkellisesti loputtua kuitenkin muodossa ja toisessa jatkua, niin että lastenlapsemme ja tulevien lähettien lapsille voitaisiin taata koulunkäyntimahdollisuus tässä maassa. Jätän tämän asian rukouksiinne.

Herran siunaamaa syksynjatkoa!

Jorma Pihkala

 

 Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan, Pyynikin, Langinkosken, Anjalankosken ja Hausjärven seurakuntien kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä. Vierellä piirien yhteys ja tilitiedot.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225,

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 03-212 0778,

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Leonia 800010-1558247
  Karjalankatu 2 A 6,
  00520 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Merita 107830-201938
  Tulliportink. 26,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082