Jorma ja Lea Pihkala
8-13-10 Makuyamadai
Fukuyama-shi
721-0913 Japan
Puh. +81-849-47-8150

http://www.pihkala.net

 

14.3. 2004

Rauha teille, rakkaat ystävät! 
 

 

 

 

 

Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, opetuslapset olivat illalla juutalaisten pelosta koolla lukittujen ovien takana. Silloin Jeesus tuli ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!" Sen sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset iloitsivat nähdessään Herran. Jeesus sanoi heille jälleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin minäkin lähetän teidät." Tämän sanottuaan hän puhalsi heihin ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki. Joiden synnit te annatte anteeksi, niille ne ovat anteeksi annetut. Joilta te kiellätte synninpäästön, ne jäävät syntiensä tuomion alle." (Joh. 20:19-23)

"Kun ylösnoussut Vapahtajamme ilmestyi opetuslapsilleen pääsiäispäivän iltana, Hän tervehti heitä: "Rauha teille!" Samalla Hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Jeesus ei kohdistanut heidän huomiotaan naulan lävistämiin käsiin ja keihään lävistämään kylkeen vain osoittaakseen olevansa juuri se sama Jeesus, joka oli perjantaina ristiinnaulittu. Toki sekin oli tärkeää. Mutta Hän halusi ennen kaikkea, että opetuslapset ymmärtäisivät, että heidän sydämensä rauhan, syntien anteeksiantamuksen rauhan, syy oli kokonaan heidän itsensä ulkopuolella Jeesuksen haavoissa.

Hänen haavojensa ja Hänen vuodatetun verensä tähden mekin saamme tänään omistaa rauhan Jumalan kanssa ja myös sydämen rauhan, joka perustuu täyteen ja peruuttamattomaan armahdukseen Golgatan uhrin tähden. Herran haavat toivat opetuslapsille rauhan ja Hänen näkemisensä ilon. Jumalan Sanan peilistä katsellessamme Ylösnoussutta meidänkin sydämiimme pulppuaa ilo, jota ei tämä maailma tunne ja jota se ei liioin kykene Herran omilta riistämään.

Mutta sitten Jeesus jatkaa toistamalla saman tervehdyksen "Rauha teille!" Tällä kertaa on kysymys eri asiasta kuin edellä. Jos edellä oli kysymys siitä rauhasta ja ilosta, että saa olla yksi armosta pelastettu, Jumalan lapsi ja matkalla taivaalliseen kirkkauteen, niin nyt on kysymys siitä rauhasta, josta käsin Herran omat saavat suorittaa tehtäväänsä tässä maailmassa.

Tehtävä oli lähteä Jeesuksen lähettämänä viemään pelastuksen sanomaa kaikkialle maailmaan. Vaikka tämä tehtävä on yhä kesken ja vaikka sen suorittaminen tapahtuu maailmassa, jossa väkivalta ja rauhattomuudet, synti ja epäjumalanpalvelus rehoittavat, Herran omien ei tervitse tuijottaa omiin mahdollisuuksiinsa eikä elää levottomuuden vallassa.

Herra itse on omiensa kanssa Pyhässä Hengessä. Hän on valtuuttanut meidät ja varustanut oikeudella julistaa syntinsä tunnustaville vapautusta ja armahdusta, mutta myös katumattomille varoitusta tulevasta tuomiosta. Herra tuli tänne käsitelemään syntikysymyksen ja Hänen omansa saavat sydämen rauhasta käsin julistaa voittoa synnin syyllisyydestä ja vallasta. Sinäkin saat kaikki syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, kun tunnustat Herran edessä syntisi ja syntisyytesi! Rauha Sinulle!

Hämmennystä
Uusi vuosi täällä Fukuyaman seurakunnassa pyörähti vauhdikkaasti liikkeelle, etten sanoisi liiankin vauhdikkaasti. Kun seurakunnan vuosikokous, johon oli valmistauduttu huolella kirjoittamalla vuosikertomus, laatimalla toimintasuunnitelma, talousarvio ja niin edelleen, piti alkaa 1.2. paikalle ilmestyi seurakunnan jäsenten lisäksi erään toisen seurakunnan häirikkö, joka ei edes poliisin suostuttelulla suostunut lähtemään pois. Lopulta jouduimme siirtämään vuosikokousta viikolla eteenpäin. Asian raportoiminen kirkkohallitukseen ja melkoisen shokin kokeneiden seurakuntalaisten rauhoittelu vei yllättävän paljon energiaa ja aikaa.

Tyttäremme Hanna viestitti meille Madridista lohdutukseksi, että "sielunvihollinen taitaa pitää työtänne vaarallisena, kun pyrkii noin rajuihin vastatoimiin."

Kasteoppilaita
Tuo Hannan lausuma arvio Itä-Fukuyaman seurakunnan työstä näyttää pitävän sikäli paikkansa, että pian tuon häiriköintitapauksen jälkeen kolme henkeä ilmoittautui kasteopetukseen ja opetus on tätä nykyä hyvää vauhtia etenemässä. Pyydänkin esirukoustukea noiden kolmen elämään, sillä kokemuksesta tiedämme, että sielunvihollinen pyrkii viimeiseen asti estämään etsiviä ihmisiä ottamasta kastetta.

Uusia työkuvioita
Uutena työmuotona olemme aloittaneet tietoko-neen käyttö kurssin, joka saavutti heti alkuun niin suuren suosion, että oli pakko aloittaa toinenkin ryhmä. Noissa ryhmissä ei tietenkään opeteta pelkästään koneiden ja ohjelmistojen käyttöä, vaan myös evankeliumin sanaa. Näihin ryhmiin on ilmaantunut myös miehiä, joita on muuten ollut paljon vaikeampi tavoittaa kuin naisia. Lealla alkoi taas uusi ruokapiiri kirkkomme naapuriseurakunnassa Tamashimassa. Kolmantena uutena kokeiluna pidimme viikonlopulla lyhyen avioliittoseminaarin.

Rakentamista
Ulkoisesti uutta on taas se, että Itä-Fukuyaman kirkon epäkäytännöllinen ja terveysriskiksi muo-dostunut kokolattiamatto korvattiin puulattialla. Samalla päätimme myös hankkia portaikkoon vammaisten käyttöön istuimen, joka kuljettaa heidät toisen kerroksen jumalanpalvelustilaan. Varsinkin eläkepastori Aoto on kaivannut sitä, sillä hänen liikuntakykynsä on rajoittunut. Tämä seura-kunnassamme arvokasta työtä tekevä pariskunta on viime päivinä sairastellut vakavasti, mikä on eräs rukousaiheemme.

Tulevia haasteita
Toukokuussa odotamme jälleen Mikko Goes To Heaven bändiä kolmannelle konserttikierrokselle ja sen valmistelu on nyt täydessä käynnissä.

Toukokuun konsertit ja seurakuntamme evankelioimispäivät 22.-23.5. haluaisin jättää erityisen esirukoustukenne kohteiksi. Pääpuhujaksi on lupautunut lastenlääkäri Keiko Fujii, joka aikanaan uskonnollisessa etsinnässään hakeutui buddhalaiseksi nunnaksi, mutta löysi todellisen vastauksen kysymyksiinsä vasta Jeesuksen Kristuksen kohtaamisessa. (Hänen todistuksensa ilmestynee uudelleen Vie Sanoma lehdessä lähi aikoina.)

 

 

Piispallista seuraa
Helmikuun lopulla saimme pitää veljeäni Juhaa ja hänen vaimoaan Tuulaa vajaan viikon vieraanamme. Yritimme mahdollisimman tehokkaasti avata heille tämän maan lähetystyön kuvioita.

Herran siunaamaa kevättä Sinulle ja rakkaillesi Ylösnousseen seurassa!

Lea, Jorma ja Sinikka Pihkala

 Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan, Pyynikin, Langinkosken, Anjalankosken, Hirvensalmen ja Hausjärven seurakuntien kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä. Vierellä piirien yhteys ja tilitiedot.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225,

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 03-212 0778,

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082