Jorma ja Lea Pihkala
8-13-10 Makuyamadai
Fukuyama-shi
721-0913 Japan
Puh. +81-849-47-8150

http://www.pihkala.net

 

21.5. 2004

Jumalan rauha, rakkaat ystävät! 

 

 

 

 

"Rauhan minä jätän teille. Oman rauhani minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä pelätkö. "(Joh. 14:27)
"Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.(Fil. 4:6-7)

"Yli 70% kaikista japanilaisista, jotka tulevat ensi kertaa kristilliseen kirkkoon, tekee sen siitä syystä, että hän etsii sydämelleen rauhaa. Ennen kärsimystään ristillä Jeesus lupasi omilleen oman rauhansa, mutta heti tämän lupauksen saatuaan opetuslapset joutuivatkin kokemaan elämänsä synkimmät ja rauhattomimmat hetket. Jeesuksen lupaama rauha onkin jotain muuta kuin rauhalliset olot, hyvä terveys, turvallinen työpaikka ja hyvät ihmissuhteet. Näitähän tämä maailma etsii ja pyrkii myös rauhansa perustamaan niihin. Jeesus lupaa kuitenkin aivan toisenlaista rauhaa, sellaista, jota ei voi riistää ahdistukset, vaikeudet, tappiot, lankeemukset eikä edes uhkaavana lähestyvä kuolema. Jeesuksen lahjoittama rauha on Hänen omaa rauhaansa. Siinä ei ole kysymys ensi sijassa siitä, miltä Hänen omansa sisimmässä tuntuu, kuin siitä Kuka on Hänen omiensa kanssa aina, joka paikassa ja pysyvästi aina ikuisuuteen asti.

Kristityn rauha ei siis perustu olosuhteiden turvallisuuteen vaan siihen, että synnin, kuoleman ja Saatanan vallan kukistanut Herra Jeesus itse on omiensa kanssa. Pienen lapsen turvallisuus perustuu siihen, että isä ja äiti ovat lähellä. Jumalan lapsen turvallisuus perustuu siihen, että Herra itse ympäröi häntä Golgatan armolla ja ylösnousemuksen voimalla.

Tähä rauhaan sisältyy kaksi puolta. Ensiksikin se sisältää "ulkoisen" rauhan. Te tarkoittaa sitä, että Kristuksen sovitustyön tähden uskovalla on rauha Jumalan kanssa. Jumala ei lue hänen pahuuttaan hänen synnikseen, vaan on kokonaan hänen puolellaan. Jumala on vanhurskauttanut hänet ja siksi hän on turvakalliolla, vaikka ympärillä riehuisi hirvittävin myrsky.


Länsi-Japanin Ev.lut. kirkon vuosikokouksessa 20.3.2004 vihittiin kaksi uutta pappia
ja uudeksi kirkon presidentiksi valittiin Osakan seurakunnan pastori Hirano.

Rauhan toinen puoli on "sisäistä" laadultaan. Siinä on kysymys Herran omien tunteista ja ajatuksista. Raamattu on hyvin realistinen siinä suhteessa, että se osoittaa, että ihminen ei kykene omia tunteitaan eikä ajatuksiaan hallitsemaan. Siihen tarvitaan Jumalan työ, Jumalan rauhan vaikutus sisimpäämme asti. Tämä sisäinen rauha ei kuitenkaan ole jotain muodotonta tunteiden tasapainoa, vaan sillä on selkeä sisältö. Pyhä Henki vie Herran oman ajatukset ja tunteet suuntautumaan Jeesukseen Kristukseen. Se pääsee tapahtumaan, kun Herran oma kaataa kaikki sydämensä huolet rukouksessa Jumalalle kuitenkin kiitoksen kanssa. Kiitos tarkoittaa sitä, että hän kiittää Jeesuksen läsnäolosta ja Jeesuksesta itsestään, vaikka muuten ei löytyisi kuin huolen aiheita. Kun sydän rukouksessa suuntautuu Jeesukeen , Jumala täyttää rauhallaan sisimpämme ja kaikkein ensimmäiseksi vakuuttaa, että tänäänkin Jeesuksen uhriveri Golgatalla riittää syntiemme sovitukseksi. Saamme uuden vakuutuksen Hänen armostaan ja Hänen läsnäolostaan. Jeesus itse on omiensa rauha!

Passion filmi
Maailmalla kovasti keskustelua herättänyt Kristuksen kärsimystä kuvaava elokuva Passion rantautui Japaniin 1.5. ja runsaan viikon sisällä sitä kävi katsomassa yli miljoona ihmistä. Esitykset jatkuvat vielä tätä kirjoittaessani mm täällä Fukuyamassa. Filmin syvintä sisältöä useimmat japanilaiset eivät todennäköisesti voi ymmärtää, sillä sen ymmärtäminen edellyttää hyvää Uuden Testamentin tuntemusta, mutta rukouksemme on, että filmin nähneissä voisi syntyä halu päästä ymmärtämään Raamatun sisältöä.

Lea jatkaa
Kevät on täällä jo kesän kynnyksellä. Ensimmäinen taifuuni on nousemassa etelästä ja kutoo pilviä taivaalle. Sadetta on saatu monena päivänä. Varsinainen sadeaika alkaa vasta kesäkuun puolella. On paras ruusujen kukkimisen aika. Maanviljelijät korjaavat kaali- ja sipulisatoa. Riisipeltoja kunnostetaan ja vesi lasketaan pian pelloille. Paikoin on riisi istutettu vesipeltoon jo kuukausi sitten.

Myyjäiset
Meillä kevät on tuonut paljon mielenkiintoista työtä evankelioinnin parissa. Pidimme kirkollamme myyjäiset, joihin osallistui n. 160 lähiseudun ihmistä. Ulkona ahkerat miehet paistoivat kuumilla rautalevyillä herkullisia japanilaisia ruokia. Heillä näytti olevan koko ajan jonoa odottelemassa ruoan valmistumista. Lasten leikkinurkkauksessa oli ongintaa ja muuta hauskaa tekemistä. Kirkon sisällä toimi kahvio ja tuoretta pullaa, munkkeja sekä kakkuja oli myynnissä. Käsitöitä oli hatusta alkaen aina ovikransseihin asti.

Mini konsertissa esiintyi pieni gospel-kuoro. Klarinetisti soitti haikeasti mollisointuista musiikkia. Moni halusi ilmaisen Uuden testamentin ja jaoimme kirkon toiminnasta kertovan kirjekuoren. Myyjäisten jälkeen kolme uutta ihmistä on tullut kirkon ryhmiin mukaan.

Sanyon alueen seurakuntien seminaari
Neljän kirkon yhteisen seminaarin, johon tuli runsaat 80 ihmistä, pidimme Okayamassa, vuorella olevassa vapaa-ajan monitoimitalossa. Lapsille oli mukavat leikkimahdollisuudet ja me aikuiset paneuduimme jumalanpalvelusvirsien ja hengellisten laulujen tutkisteluun. Täällä on käytössä monta eri virsikirjaa, joissa on osin samaa mutta myös aivan erilaista virsiperinnettä. Musiikin asiantuntija opettaja Kondo luennoi meille. Välillä oli maittava ateria hotellin ravintolassa. Oman kirkkomme Hanna -gospelryhmä lauloi.

Kevätretki
Toukokuun 5.päivä menimme kirkon retkelle. Ilma oli kaunis ja kirkas sateen jälkeen. Jorma puhui nigerialaisesta Madugusta sanoin ja kuvin. Söimme maukkaat eväät ja pelasimme sulkapalloa ym. Mukana oli ei-kristittyjä perheenjäseniä uskovien kanssa.

MGTH
Suomesta saapui Arto Hukari, japaninlähettimme sekä Mikko Nikulan gospelryhmä Japaniin. He ovat kolmannen kerran täällä konsertoimassa. Konsertteja on neljässä viikossa 16. Meillä ryhmä asusti viikon ja saimme pitää omalla kirkollamme lasten- ja aikuisten konsertin. Ihmisiä oli kirkko melkein täynnä. Laulut sekä todistukset ja Terhi Hämäläisen syvällinen koreografia puhutteli ihmisiä. Olimme jakaneet 5000 konserttikutsua tälle kirkon lähialueelle. Jumalan ennättävä armo tavoittaa ja valmistaa Pyhän Henkensä kautta ihmisten sydämiä vastaanottamaan evankeliumin ilosanoman Jeesuksesta. Rukoilimme monesti viikossa konserttien puolesta. Musiikkityö Japanissa tavoittaa uusia hengellisesti vastaanottavaisia ihmisiä. Tämänkaltainen vaivannäkö ei ole turhaa, vaan kantaa aikanaan hedelmää iankaikkiseen elämään.

Evankelioimispäivät
Olemme valmistelleet kevään erikoisevankelioi-miskokoussarjaa. Luennoitsijana on lasten lääkäri Keiko Fujii. Hän on kirjoittanut viisi kirjaa mm. " Buddhalaisesta nunnasta kristityksi". Keiko Fujii on elämässään kokenut monet menetykset. Mies on kuollut ja dementoitunutta äitiään hän hoiti kuolemaan asti. Oma ainut poika kuoli yllättäen lääkäriksi valmistumisensa jälkeen äkilliseen keuhkosairauteen. Keiko Fujii on syvällinen kristitty. Odotamme hänen tuloaan ja rukoilemme siunausta kokoussarjaan. Jospa Jumala saisi siunata palvelijansa sanat kuin pienen pojan eväät "kaksi kalaa ja viisi leipää". Keiko Fujiista oli viimeisessä Vie Sanoma liitteessä kirjoitus.

Tulevaa rukousaiheiksi
Kesäkuun 23. tulevat lähettilapset Mari-Kaisa ja Anna-Riina Huhtinen yhdessä musiikkievankelis-ta Miki Okadan kanssa pitämään kirkollemme konserttia. Lasten kesäleiri on tarkoitus pitää 18.-19.7. Lisäksi pyytäisen teitä muistamaan kasteopetuksessa olevia esirukouksissanne.

Sydämellinen kiitos esirukouksista ja tuesta työllemme ja monenlaisesta muistamisesta. Työmme on yhteinen Herrassa.

Herran siunaamaa kesää!

Lea, Jorma ja Sinikka Pihkala

 Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan, Pyynikin, Langinkosken, Anjalankosken, Hirvensalmen ja Hausjärven seurakuntien kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä. Vierellä piirien yhteys ja tilitiedot.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225,

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 03-212 0778,

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082