Jorma ja Lea Pihkala
8-13-10 Makuyamadai
Fukuyama-shi
721-0913 Japan
Puh. +81-849-47-6602

http://www.pihkala.net


22.1.2006

Jumalan rauhaa, rakkaat ystävät!

"Jeesus sanoi heille: 'Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia'." (Mark. 1: 17)

Jeesus kutsui Pietarin opetuslapsekseen aivan julkisen toimintansa alussa. Vuotta myöhemmin Herra kutsui häntä uudelleen yllä olevin sanoin kokotoimiseen seuraamiseensa ja kokotoimiseen työhön Jumalan valtakunnassa. Vähän myöhemmin suuren kalansaaliin yhteydessä Jeesus toisti kutsunsa. Kaksi vuotta myöhemmin Pietarin suuren uskontunnustuksen jälkeen Herra jälleen kertoi Pietarille, millainen hänen tehtä-vänsä tulisi olemaan. Vähän myöhemmin kun kansanjoukot alkoivat huveta Jeesuksen ympäriltä Jeesuksen "kovan" opetuksen vuoksi, Hän kysyi opetuslapsiltaan: "Tahdotteko tekin mennä pois?" Vapaus Herran seurassa merkitsi myös vapautta poistua seurasta , mutta Pietarilla ei ollut vaihtoehtoa: "Kenen luo menisimme, Sinulla on iankaikkisen elämän sanat." Ennen kuin Pietari synkkänä yönhetkenä kielsi oman Vapahtajansa Jeesus oli jälleen antanut kutsunsa: "Olen rukoillut puolestasi ja kun palaat, vahvista veljiäsi." Lopulta ylösnoussut Herra Tiberian järven rannalla kutsuu jälleen Pietaria: "Seuraa minua!"

Toistuvasti saapuu tämänkin päivän Herran omien elämään rakastava kutsu: "Seuraa minua!" "Matkan alkuvaiheessa tunsit minua vain vähän, mutta otit kutsuni vastaan. Nyt olet monissa vaikeuksissa ja kiusoissa ja huomaat, että tapani käsitellä sinua ei olekaan sellainen, miksi sen kuvittelit. Haluatko edelleen seurata minua?" Jeesuksen kutsussa ei kuitenkaan pääpaino ole sanassa "seuraa", vaan sanassa "MINUA". Herra toistaa tätä kutsuaan koko ajallisen vaelluksemme ajan. Joka aamu kun nousemme, Hän odottaa, että juuri tänä päivänä viipyisimme Hänen luonaan rukouksessa ja Sanan tutkimisessa ja päivän isoissa ja pienissä asioissa kyselemme Hänen askeleitaan. Hän joka kulkee vierellämme, ei ole kuka tahansa. Hän on Sinun tähtesi kuollut ja ylösnoussut Herra. Hänellä on käsissään kaikki valta niin taivaassa kuin maan päällä. Hänen seurassaan olet turvassa kaikelta mikä voi uhata iankaikkista pelastustasi.

Kutsuessaan seuraansa Hän lupaa myös muovata meistä sellaisia ihmisiä, joita Hän voi käyttää omien tehtäviensä täyttämisessä tässä maailmassa. "Minä teen teistä ihmisten kalastajia." Te saatte eläviä ihmisiä kiinni lain ja evankeliumin sanalla. He pääsevät sisälle Jumalan valtakuntaan ja osallisiksi iankaikkisesta, ylhäältä tulevasta elämästä.

Kun nyt lähes 7 vuotta kestänyt tämänkertainen jaksomme Japanissa on lopuillaan, joudumme miettimään, miten tätä ihmisten kalastusta oikein olemme täällä tehneet. Samalla kuulemme kuitenkin tuon saman Herran kutsun: "Seuraa minua, minä teen teistä ihmisten kalastajia." Työ on kesken, paljon on vielä niitä, joiden pitää saada kuulla evankeliumi voidakseen pelastua.

Tältä erin tämä on viimeinen ystäväkirjeemme ennen kausilomaamme, mutta kutsu on yhä voimassa niin meille kuin teille, jotka rukouksin ja uhrein olette tehneet työmme mahdolliseksi.


Lean kynästä joulun tapahtumista

Vuosi on vaihtunut ja tammikuu loppusuoralla. Elämä on rakentamista ja purkamista. Jälleen kerran on edessä kodin purkaminen ja tavaroiden pakkaaminen Suomeen tuloa varten maaliskuun 30 päivänä. Kaiken keskellä on ylinnä Jeesus nimi sydämessä ja mielessä.

Minua on puhutellut uudenvuodenpäivän virsi 40:

"Oi nimi kaikkein suloisin,
mainittu ihmiskielin,
kiitetty kielin tuhansin
ja palavaisin mielin.
Oi Jeesus Kristus,
kuinka me nyt edessäsi
voisimme kylliksi kumartua!

"Iäksi kuolon tuskista
ja tuomiosta säästit,
oi maailman Vapahtaja,
synnistä meidät päästit.
Nimesi luja linna on,
on siinä turva verraton.
Ken muu voi meitä auttaa?"

Virren ilosanomassa riittää tutkisteltavaa kuluvalle vuodelle. Evankeliumi kestää kaikissa elämämme ristiriidoissa ja vaikeuksissa sekä kiusauksissa, kun siihen turvaamme kaikesta sydämestämme.

Joulu toi kirkkoomme paljon ihmisiä erilaisiin tilaisuuksiin. Lasten joulujuhlaan 11.12. olimme varautuneet edellisen vuoden tapaan 120 joulupussin jakoon. Nyt juhlaan tuli 80. Juhla oli iloinen ja joulun sanoma tuli kirkkaasti esiin. Pyhäkoululaiset esittivät "Tulitikkutyttö" sadusta mukaellun näytelmäversion. Leikkien lomassa nähtiin diaesitys "Neljännestä itämaan tietäjästä."

23.12. vietimme aamupäivällä seurakuntamme nuoren miehen ja hänen morsiamensa häitä. Kirkko oli koristeltu lukuisilla ruusuilla ja silkkiruseteilla. Häävieraita oli 50. Iltapäivällä oli toisen 50 hengen satsi kirkossamme joulukonsertissa. Se muodostui joulukuvaelmasta, jossa tyttäremme Asako oli Mariana ja Lauri Joosefina sekä heidän tyttärensä Helen piti olla Jeesus lapsena, karaten kuitenkin yleisöön ja vieden seimessä olleen nuken mukanaan. Benjamin ei halunnut esiintyä paimenena kiristävä pyyheliina päässään, vaan tyytyi istumaan penkissä. Gospel-kuoro lauloi esityksen aikana taustalla joululauluja. Pariskunta Komatani esiintyi ansiokkaasti rouvan soittaessa pianoa ja miehen käyrätorvea. Olimme päivän päättyessä väsyneitä, mutta tyytyväisiä. Jeesuksen syntymäjuhlaa olimme saaneet viettää monen japanilaisen kanssa.

Jouluyönä oli kirkollamme kynttilähartaus ja aamun joulujumalanpalveluksessa saimme kastaa kaksi miestä Jumalan lapsiksi ja taivaan perillisiksi. Molemmat miehet antoivat kirjallisesti ja suullisesti todistuksen Vapahtajastaan. Jumalanpalveluksen jälkeen söimme yhdessä seurakuntalaisten kanssa runsaan aterian joulukakun kanssa ja lauloimme joululauluja.

Jorma jatkaa

Toinen kastetuista 77-vuotias mies, jonka tytär on seurakuntamme yksi pylväskristittyjä, on käynyt kirkossa joltisenkin säännöllisesti noin 8 vuotta. Mutta kasteen hän suostui ottamaan vasta nyt, kun hänen äitinsä oli korkeassa iässä kesällä kuollut ja hän oli hoitanut hautajaiset buddhalaisittain "pois alta". Onneksi tuo äitikin oli saanut kuulla evankeliumin ja pari päivää ennen kuolemaansa ilmaissut halunsa myös uskoa Jeesukseen. Buddhalaisten hautajaisten ote on hämmästyttävän luja tämän maan ihmisten sydämissä.

Toinen kastetuista on taas 43 -vuotias Gospel-kuoromme johtajan mies. Hän sai jo noin 20-vuotiaana sellaisen "viestin" sisimpäänsä, että hänestä tulisi kerran kristitty. Erinäisten elämänvaiheiden jälkeen hän sai tutustua erääseen lähetyssaarnaajaan, joka oli entinen Ulsterin ääriprotestanttien terroristi, mutta vankilassa uskoon tultuaan ja opiskeltuaan papiksi tuli lähetystyöhön Japaniin. Tämän lähetin kautta mies opiskeli Raamattua ja luki sen kokonaan läpi. Viime marraskuun lopulla Jumala tarttui sitten kouriintuntuvasti hänen elämäänsä. Hänen toinen silmänsä yllättäen sokeutui viikossa ilman mitään havaittavaa syytä. Sairaalassa saimme rukoilla hänelle sekä sielun pelastusta että paranemista. Pari päivää myöhemmin hän vaimonsa kanssa rukoili "parannuksentekijän" rukouksen ja sen jälkeen yllättävän nopeasti näkö alkoi palautua. Kasteopetuskin voitiin suorittaa täydessä pituudessaan.

Molemmat miehet tarvitsevat esirukousta päästäkseen kasvamaan uskossaan. Henkilökohtaista raamattuopetusta saa tällä hetkellä myös 23.12. avioituneen miehen puoliso ja eräs toisen seurakunnan kristityn rouvan etsivä mies. Rukoilkaa heidänkin puolestaan.

Jouluna kastettiin myös ystävämme Emi Kobessa kirkkomme Seishin seurakunnassa. Häntä olemme yhdessä Kylväjän lähettiperhe Pokan kanssa usean vuoden saaneet olla tukemassa ja iloitsemme, että Herra on vapauttanut hänet varsin syvistä pimeyden kahleista. Amerikasta saimme myös iloisen viestin siitä, että viime kesänä leirillämme ollut 4-luokkalainen tytär ja hänen äitinsä, joka on kotoisin täältä naapuristostamme, ovat molemmat kastettu sikäläisessä luterilaisessa seurakunnassa.

Perille pääsy

Taivaassa on aina suuri ilo kun yksi syntinen ihminen kääntyy, tunnustaa syntinsä, löytää tien Vapahtajan luo ja pääsee osalliseksi iankaikkisesta elämästä. Mutta kun tällä maan päällä ilomme kastetuista on kuitenkin vielä puolinaista, sillä tiedämme, että tie sisälle Jumalan valtakuntaan - sekä siihen, että Herra pääsee hallitsemaan meidän jokapäiväistä elämäämme laaja-alaisesti että lopulliseen taivaalliseen kirkkauteen asti - kulkee monien ahdistusten kautta. Matkalla monen hyvin alkanut vaellus saattaa päättyä surkeaan syntielämään tai oman Herransa kieltävään kauheaan paatumukseen. Siksi eräässä mielessä täällä Japanin työssä suurin on ilo silloin, kun joku hyvän uskon kilvoituksen loppuun asti juossut pääsee perille Herran kirkkauteen. Tällaista juhlaa saimme viettää Yoshinogawan seurakunnassa 12.12., kun työn aivan pioneerivaiheesta asti uskollisen tukensa antanut veli Masaichi Ogawa (88) pääsi Herran luo kirkkauteen ja vietettiin hänen hautajaisjuhlaansa. Kuvaavaa hänen hautajaisilleen oli se, että luetut Raamatun kohdat, virret, jopa kukka-asetelman tyylin oli hän itse valinnut. Lisäksi hän oli kirjoittanut lyhyen todistuksen uskostaan luettavaksi hautajaisissaan. Herran kirkkauden toivo valaisi hautajaisväkeä, jonka joukossa oli useita ensi kertaa kirkkoon tulleita ihmisiä. Nuo hautajaiset merkitsivät itselleni ja myös Yoshinogawan seurakunnalle erään merkittävän ajanjakson päättymistä ja sukupolven vaihdon voimistumista.

Lähettiliikennettä

Sukupolven vaihdoksesta toisella rintamalla puhuu se, että vuodenvaihteessa saimme työalallemme kokonaista viisi aikuista ja neljä lasta lisää. Huovisten perhe saapui musiikkityöhön ja aloitti kielikoulunsa. Hakulisten perhe ja Annaliisa Häyrinen taas saapuivat vuoden pestille päätehtävänään Palmujen ja Huovisten lasten hoito kielikoulun aikana. Iloitsemme uusista tulijoista, kun meidän vanhojen eläkeikä alkaa olla aivan nurkan takana.

Paluu Suomen työjaksolle

Palaamme, jos Herra suo ja elämme, 30.3. Suomeen. Osoitteemme Suomessa tulee olemaan:

Jorma ja Lea Pihkala
Punkankuja 6 as 4
12310 Ryttylä
Puh. 019-757 112

Pian saamme toivon mukaan tavata teitä eri puolilla Suomea huhtikuun tulolomamme jälkeen. Kiitos rukous- ja taloustuestanne ja tapaamisiin!

Suomen työjaksomme alkaa melko vauhdikkaasti, kun Ananin seurakunnan pastori Kooriki ja osa Itä-Fukuyaman seurakuntamme Hanna Gospel lauluryhmän jäsenistä tulee runsaan kahden viikon kierrokselle Suomeen.

Herran siunaamaa vuoden jatkoa Sinulle!

 


Jorma, Lea ja Sinikka Pihkala

 

 

Aiemmat
ystäväkirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje27.11.2005

Kirje26.9.2005

Kirje23.7.2005

Kirje29.5.2005

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999


 

 
Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan, Pyynikin, Langinkosken, Anjalankosken, Hirvensalmen ja Hausjärven seurakuntien kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä. Vierellä piirien yhteys ja tilitiedot.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225,

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 03-212 0778,

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082