Jorma ja Lea Pihkala
Punkankuja 6 as 4
12310 Ryttylä
Puh. 019-757112

http://www.pihkala.net


2.4.2006

Iloa Ylösnousseen seurassa, rakkaat ystävät!

"Varhain aamulla, kun vielä oli pimeä, Jeesus nousi, lähti ulos ja meni autioon paikkaan. Siellä hän rukoili. Simon ja hänen kanssaan olevat riensivät hänen jälkeensä. Löydettyään hänet he sanoivat hänelle: "Kaikki etsivät sinua." Jeesus sanoi heille: "Menkäämme muualle, läheisiin kyliin, että minä sielläkin saarnaisin. Sitä vartenhan minä olen tullut." (Mark.. 1:35-38)

Edellinen päivä oli ollut täynnä työtä ja tapahtumia. Jeesus oli opettanut Kapernaumin synagogassa, vapauttanut siellä riivatun miehen, parantanut Pietarin anopin kuumetaudin ja lopulta sapatin iltana kaikki kaupungin sairaat, jotka Hänen luokseen oli tuotu.

Mutta Jeesuksen elämässä tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen ei ollut työ vaan viipyminen Isän edessä rukouksessa. Aamuvarhaisessa hiljaisuudessa Hän vetäytyi rukoukseen. Opetuslapsille kansan tarpeet  ja Jeesuksen saavuttama kansansuosio olivat niin tärkeitä, että he tulivat kutsumaan Jeesuksen pois rukouksesta  kansan luo, joka etsi Jeesusta. Jeesuksen vastaus oli kuitenkin yllättävä: ”Menkäämme muualle!” Jeesuksen tehtävä oli ensisijaisesti saarnata evankeliumia. Kaikkien paikkakuntien tuli saada tasapuolisesti mahdollisuus kuulla Jumalan pelastussanoma.

Jeesuksen elämän prioriteettijärjestys oli yhteys Isään, sitten pelastuksen evankeliumi, jotta ihmiset pääsisivät osalliseksi Jumalan valtakunnasta ja vasta kolmantena ihmisten muihin tarpeisiin kuten sairauksien parantamiseen vastaaminen. Jeesukselle kansan suosio tai sen puute eivät merkinneet mitään näiden asioiden rinnalla.

Kun meille on uskottu pelastuksen evankeliumi Jeesuksen ristin kuoleman ja ylösnousemuksen tähden, Herra kysyy meiltä, mikä on meidän henkilökohtainen ja yhteinen tärkeysjärjestyksemme elämässämme. Herra, jolla on kakki valta maan päällä ja taivaassa, lupaa olla omiensa kanssa joka päivä Jeesuksen toiseen tulemiseen asti.  Mutta samaan hengenvetoon Hän antaa tehtävän: ”Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni!”

Viime kuukaudet Fukuyamassa

Kaksi viimeistä kuukautta Fukuyamassa oli varsinaista matalalentoa. Maaliskuun alussa saimme tavaramme lähtemään Suomeen ja talomme suunnilleen tyhjäksi uutta norjalaista Kirsti Strand nimistä veteraani lähettiä varten, joka jatkaa Itä-Fukuyaman seurakunnan päätoimisena työntekijänä  Itä-Himejin seurakunnan pastorin Norio Ookuman tukiessa häntä vastuupastorin ominaisuudessa kerran kuussa.

Työn siirtäminen uusille työntekijöille vaati paljon kirjoitustyötä, kun Kirsti Strand pääsee tulemaan Japaniin vasta toukokuun alussa. Seurakuntaneuvoston jäsenet ovat ottaneet tässä tilanteessa ihailtavalla tavalla vastuuta ja lisätehtäviä.

Meille pidettiin eri ryhmissä useita eri lähtöjuhlia, joista suurin oli jumalanpalveluksen yhteydessä 26.3. Siihen saapui osanottajia läheltä ja hyvinkin kaukaa, kuten Kymenlaakson vs piirisihteeri Teija Patjas Suomesta asti sekä Shikokulta ja Koben alueen  ystäviämme. Japanilainen vieraanvaraisuus tulee todella lämpimällä tavalla esiin nimenomaan lähtöjuhlissa.

Isoja päätöksiä

Aivan paluumme kynnykselle ajoittuivat Länsi-Japanin ev.lut. kirkon yleiskokous ja lähetyksemme vuosikokous. Molempiin otti osaa Kansanlähetyksen pääsihteeri Timo Rämä ja aluekoordinaattori Sakari Valkama.

Edellisessä tärkeimpänä ja ajoittain varsin kiivaankin keskustelun aiheena oli naispappeuskysymys, joka tuotiin ensi kertaa varsinaisena päätösasiana yleiskokoukseen. Tarvittavaa 2/3 määräenemmistöä ei kirkkohallituksen esitys kuitenkaan saanut taakseen, joten pappisvirkaa ei kirkossa avattu naisille. Kokouksessa vihittiin  kätten päälle panemisella papiksi Shigeru Okazaki, entinen työtoverimme Nishinomiyan ajoiltamme.

Lähettikokouksemme suuri aihe oli taas Japanin työmme kehittäminen nyt, kun kentälle on saatu uutta nuorta lähettipolvea ja edessä on väistämättä sukupolven vaihdos. Iloinen asia oli se, että Nishinomiyan seurakunnalle löytyi erittäin keskeiseltä paikalta sekä tontti että sen päälle rakennettu kirkon näköinen kolmikerroksinen  rakennus itse asiassa pelkällä tontin hinnalla. Tontin ja rakennuksen ostopäätöksen hyväksyi Suomen Kansanlähetyksen hallitus 1.4. kokouksessaan. Kirkon rahoitus tapahtuu pääosin Suomessa meneillään olevasta pääosin seurakuntiin ja seurakuntayhtymiin kohdistuvasta keräyksestä. Rakennus on varsin uusi liikerakennus, josta suhteellisen pienellä remontilla saadaan kaunis kirkkotila. Koemme, että Jumala on vastannut rukouksiimme Nishinomiyan työn kipeässä tilatarpeessa.

Lean terveys

Viime marraskuusta asti Lean terveyttä rasittaneet rajut kohtaukselliset verenpaineheilahtelut veivät hänen voimiaan ja syyn etsiminen oli varsin työlästä. Vasta maaliskuun puolen välin tienoilla syy alkoi selvitä ja jatko vaatii leikkaushoitoa lähi aikoina. Jätämme tämän asian esirukouksiinne.

Paluu kotimaan työjaksolle

Niin kuin päiväyksestä ja osoitteesta voitte päätellä, palasimme pari päivää sitten vuoden kausilomalle Suomeen. Tarkoituksemme on jos Herra suo ja elämme palata 1.4.2007 jälleen uudelle työkaudelle Japaniin. Pian saamme toivon mukaan tavata teitä eri puolilla Suomea.

Japanilaisvieraiden kierros

Suomen työjaksomme alkaa melko vauhdikkaasti, kun Ananin seurakunnan pastori Yoshihiro Kooriki ja osa Itä-Fukuyaman seurakunnan Hanna Gospel lauluryhmän jäsenistä tulee runsaan kahden viikon kierrokselle Suomeen. Sen ohjelma on seuraavanlainen:

La 29.4. Helsinki "Kolmen kohtaamisen ilta" klo 19
Su 30.4. Jumalanpalvelus Aleksanterin kirkossa ja iltapäivätilaisuus Pyynikin seurakunnassa Tampereella
Su 30.4. klo 18 Nurmijärvi
Ma 1.5. klo 13:00 tilaisuus Sippolan seurakuntatalossa ja klo 17:00 Kouvolassa 
Ke 3.5. klo 12 Akaan seurakuntatalossa Toijalassa
Ke 3.5. klo 19 Pieksämäen kirkossa
To 4.5. klo 19 Joroisten seurakuntatalolla
Pe 5.5. Hirvensalmen seurakunnassa
Su 7.5. jumalanpalvelus ja lähetysjuhla Langinkosken kirkossa Kotkassa
Su 7.5. klo 17  F5-messu
Ma 8.5. 18.30 Kirkkonummen seurakuntatalolla
Ke 10.5. klo 19  Vihdin Nummelan seurakuntakodissa
To 11.5. klo 9:35-14:30 Kansanlähetysopistolla
To 11.5. 18.30 Keravan seurakuntakeskus
La 13.5. ohjelmaa Oulun alueen isoiskoulutuspäivässä sekä Iltatilaisuus Oulussa
Su 14.5. klo 16 leipäjumalanpalvelus Hervannan kirkossa Tampereella

Myöhemmin ti 23.5. klo 18 on tulojuhlamme Lappeenrannassa, johon tosin japanilaisvieraat eivät enää ehdi mukaan.

Pastori Yoshihiro Koorikin todistus

Synnyin Shimanen läänissä Zen-buddhalaisuuteen kuuluvan Sootoo-suunnan historiallisesti merkittävän Chooden -nimisen buddhalaistemppelin piirijohtajan kotiin. Ala-asteen ensimmäisestä luokasta kuudennelle luokalle asti kävin joka lauantai temppelikoulua (joka on kristillisen pyhäkoulun vastine buddhalaisuudessa). Siellä opiskelu sisälsi lauluja, joilla ylistettiin Buddhaa, ja opimme toistamaan buddhalaisia sutria (buddhalaisia pyhiä kirjoituksia). Buddhalaisen papin selitysten kuuntelu oli hauskaa ja ne rauhoittivat lapsensydäntäni. Kodissani juhlittiin 8. päivä huhtikuuta Buddhan syntymäpäivää, kukkajuhlaa, huomattavasti komeammin kuin joulua konsanaan. Söimme juhlariisiä ja makeita soijapapukakkuja.

Kun nykyinen Chooden temppelin pappi meni naimisiin, puhemiehenä ja avioliiton todistajana toimi isoisäni. Aina yläasteen alkuun asti buddhalainen temppeli edusti minulle ainoata mahdollista pelastustietä, antoi sydämeeni rauhaa enkä epäillyt vähääkään, etteikö buddhalainen opetus olisi totta.

Mutta sitten minua kohtasi syvä järkytys. Iso isoäitini kuoli. Hän oli toistanut buddhalaisia sutria päivittäin ja oli uskossaan erittäin palava Buddhan palvoja. Mutta kun hän joutui sairasvuoteeseen, hänen päivänsä olivat kuolemaan asti pelkkää epätoivoa. Kun näin, miten tämä iso isoäitini, joka oli 70 vuotta uskollisesti lausunut sutria ja viettänyt innokasta buddhalaisen uskonelämää, menetti ennen kuolemaansa toivonsa ja rauhansa, minun uskoni buddhalaisena alkoi pahasti horjua. Siitä päivästä omaakin elämääni alkoi kalvaa kuolemanpelko.

Yliopistoaikoihin tuo jäytävä pelko muuttui hyvin todelliseksi. Sairastuin pariksi viikoksi, jouduin syvän kauhun valtaan siitä, mitä minulle tapahtuisi, jos nyt kuolisin tässä tilassa. Vaikka olisin halunnut turvautua johonkin, löytää avun jostakin, minulla ei ollut mitään mihin uskoa. Kun vointini sitten hiukan parani, markettiin ostoksille mennessäni huomasin kaukana punaisen ristin. Merkillistä kyllä en palannutkaan kotiini, vaan tuon ristin johtamana kävelin rakennuksen luo ja menin sisään. Sisälle päästyäni tajusin, että kyseessä oli kristillinen kirkko. Paikka oli Koben Tarumin luterilainen kirkko ja sen silloiselta pastorilta, nykyisen Koben luterilaisen teologisen seminaarin rehtorilta Akio Hashimotolta, sain kuulla Kristuksen rististä ja ylösnousemuksesta sekä syntikysymyksestä. Kuunnellessani pastorin raamatunselitystä minulle heräsi ajatus, että tästä saattaisi löytyä vastaus minua ahdistaviin kysymyksiini.

Valmistuttuani yliopistosta palasin kotipuoleeni Tottorin lääniin, missä Yonagon luterilaisessa kirkossa pastori Yasushi Ikegami antoi minulle raamattuopetusta. 22 -vuotiaana tein Jeesuksen Kristuksen edessä synneistäni parannuksen, uskoin ylösnousemuksen ja sain kasteen. Nyt vasta 22 -vuotiaana pääsin ensi kerran maistamaan todellista elämäniloa.

Mutta 25-vuotiaana vyöryi elämääni suuri koettelemus. Töissä oli kiireistä ja ylirasittuneena sairastuin ja minulla todettiin krooninen haimatulehdus. Viiden kuukauden sairaalassaolon aikana tajusin, että samoin kuin itselleni Jeesus Kristus on välttämätön, myös monet sairaat, ahdistetut ja koettelemusten kanssa kamppailevat tarvitsevat Jeesuksen Kristuksen elämänsä. Minun tulisi toki kertoa siitä Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta, joka pelastaa meidät kaikenlaisesta ahdistuksesta ja synnistä. Herra kutsui näin minua kokotoimiseen julistustyöhön ja 27-vuotiaana sain aloittaa teologisessa seminaarissa opinnot valmistuakseni papiksi.

Siitä asti kun sain tulla kristityksi, minua on toistuvasti rohkaissut seuraava Raamatun sana: "Mutta hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. Me vaelsimme kaikki eksyksissä niin kuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme." (Jes. 53:5-6)

Kristus tuli todellakin tänne maan päälle ja otti meidän syntimme, kärsimyksemme ja surumme kantaakseen ristin puulle. Juuri siksi usko Kristuksen ristiin tulee suureksi voimaksemme ja samoin, kuin Jeesus Kristus herätettiin kuolleista, mekin saamme iankaikkisen elämän. Sydämeni halu on, että myös Japanissa monet uskoisivat Jeesukseen Kristukseen ja saisivat kokea todellista elämäniloa.

Sydämelliset kiitokset tuestanne kuluneen työkautemme aikana. Haluamme edelleen jäädä esirukouksiinne.

Herran siunaamaa kevään jatkoa Sinulle!  

Jorma, Lea ja Sinikka Pihkala

Aiemmat
ystäväkirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje22.1.2006

Kirje27.11.2005

Kirje26.9.2005

Kirje23.7.2005

Kirje29.5.2005

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999


 

 
Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan, Pyynikin, Langinkosken, Anjalankosken, Hirvensalmen ja Hausjärven seurakuntien kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä. Vierellä piirien yhteys ja tilitiedot.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225,

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 03-212 0778,

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082