Jorma ja Lea Pihkala

2-4-1 Nakajimadori, Chuo-ku
Kobe-shi, 651-0052 Japan
Puh. +81-90-9888-9067
tai 019-757112
jorma.pihkala(at)sekl.fi
lea.pihkala(at)sekl.fi
Skype Jorma: jormapihkala
Skype Lea: jormapihkala8854
http://www.pihkala.net


Kobe 29.1.2010


 

Jumalan rauhaa, rakkaat ystävät!

 

Jolla niitä (uskoa, hyveitä, ymmärtäväisyyttä, itsehillintää, kestävyyttä, jumalisuutta, rakkautta) ei ole, on sokea, likinäköinen, ja hän on unohtanut puhdistuneensa entisistä synneistään. (2. Piet. 1:9)

Valmistaessani raamattukoululuentoa 2. Pietarin kirjeestä törmäsin kysymykseen uskovan kristityn kasvusta ja sen esteistä. Kirjeen alussa ja lopussa Pietari korostaa, että uskovan kasvu tapahtuu Jeesuksen tuntemisen kautta. Hänet taas pääsemme tuntemaan Jumalan sanan lupausten kautta. Sanalla on ihmeellinen voima, kun se lahjoittaa sekä voiman elämään ja kasvuun että myös osallisuuden jumalalliseen luontoon. Pyhä Henki vaikuttaa Sanan kautta kääntämällä katseemme kirkastettuun Vapahtajaamme.

Kuitenkaan tämä Herran ihmistä muuttava ja pyhittävä työ ei sivuuta meidän persoonaamme. Sana antaa kehotuksen ja sitä mukaan, kun olemme kuuliaiset Sanalle saamme kokea, miten Jumalan voima (ei oma voimamme) uudistaa meitä ja vaikuttaa toimeliaisuutta ja hedelmän kantamista. Uskovan kristityn kasvu ei siis koskaan ole voimakysymys vaan kuuliaisuuskysymys. Herran sanan sivuuttaminen ja tottelemattomuus sille riistävät meiltä kasvun.

Hengellisen kasvun pysähtyminen on tila, jota yllä lainattu jae kuvaa. Joudumme hengellisen sokeuden valtaan, jota kuvataan sanalla likinäköisyys. Näemme vain lähellä olevat ajalliset asiat. Näköala iankaikkisuuteen, taivaaseen, Jeesuksen paluuseen (josta kirjeen kolmas luku puhuu) hämärtyvät. Likinäköinen näkee kyllä toiset ihmiset, heidän vikansa ja tuntee myös oman ahdistuksensa, mutta Herran kasvot, jotka loistavat evankeliumin sanasta, ovat peitossa. Kun päämäärä katoaa näköpiiristä, aletaan puuhastella kaikenlaisessa, jolla ei lopulta ole mitään iankaikkisuusmerkitystä ja joka lopulta joutuu tulen tuhoamaksi, niin kuin Pietari jatkossa toteaa.

Syy tällaiseen tilaan on siinä, että uskova on menettänyt tajunsa siitä, kuinka suunnattoman suuri ihme hänen elämässään oli, kun hän sai Jeesuksen vuodatetun sovintoveren tähden kaikki syntinsä anteeksi. Armo on muuttunut itsestäänselvyydeksi, joka ei ihmeemmin ilahduta, koska taju synnin kauhistuttavuudesta on hiipunut pois. Mitään suurempia ”konnuuksia” kun ei nyt ole aikoihin ollut omalla tunnolla. Likinäköinen vertaa helposti itseään toisiin, joilla ”pyyhkii” selvästi huonommin. Mutta näköala Jumalan pyhyyteen on kadonnut. Synnintunnustuskaava ja päästö kyllä osataan ja periaatteessa hyväksytään, mutta ne ovat muuttuneet enemmän tai vähemmän tyhjiksi sanoiksi, koska Pyhän Hengen pienetkin synnit paljastavalle työlle ei enää löydy sijaa.

Paluu hengelliselle kasvu-uralle voi tapahtua vain uudessa parannuksessa, jossa toistuvasti palataan Jeesuksen Golgatan ristin ääreen. Pyhä Henki saa jälleen osoittaa pienetkin synnit Jumalan silmillä kauhistukseksi ja Golgata rakkaus alkaa jälleen vuotaa sydämeen ja sitä kautta elämän joka alueelle. Golgatalla näky taivaallisesta kirkkauden valtakunnasta uudistuu ja aito rakkaus niin Herraan kuin uskonveljiin ja sisariin sekä muihin vielä pelastuksen ulkopuolella oleviin ihmisiin syttyy uudelleen palamaan. Herra kutsuu meitä palaamaan lähelleen!

Virstanpylväs

Neljäskymmenesensimmäinen (41.) vuosi Kansalähetyksen palveluksessa on alkanut ja ihmetyksen ja kiitollisuuden vallassa ajattelen teitä, joista osa on jaksanut kantaa esirukouksin ja uhrein työtämme täällä Japanissa koko tuon taipaleen alusta asti. Jumalan ihmettähän on se rakkaus, jonka Hänen Henkensä on synnyttänyt teissä niitä japanilaisia kohtaan, joiden on päästävä osalliseksi pelastuksesta, joka löytyy vain Kristuksessa.

Tämä vuosi merkitsee myös minulle (JP) myös eläkkeelle jäämistä heinäkuun alusta. Jo tässä vaiheessa osa nimikkoseurakunnista, piireistä ja tukijoistamme on siirtänyt taloudellisen tukensa Daniel ja Mari Nummelan perheen tai tyttäremme Kaarina ja Anssi Savosen perheen tukemiseen. Olemme todella kiitollisia jatkuvasta rakkaudestanne Japanin työtä kohtaan. Savosilla on jo viisumit ja lentoliput ja heidän on määrä saapua työalalle 2.3.

Lea ja Sinikka palaavat sitten Suomeen 30.3. Minä jään vielä yksin jatkamaan Raamattukoululla ja HAT-Koben seurakunnassa 5.7. asti, jolloin työkauteni täällä päättyy. Kesäkuun lopulla palaavat tyttäremme Asako ja Lauri Palmu perheineen jatkamaan työtä täällä Japanissa. Näin puolet lapsenlapsistamme tulee asumaan Japanissa. Jossain muodossa suunnittelemme tosin jatkavamme vapaaehtoistyöntekijän ominaisuudessa täällä Japanissa sen mukaan, kuin Herra johtaa ja antaa terveyttä

Raamattukoulu

Kolmas lukukausi on kääntymässä lopuilleen. 28.2. päättyy lukuvuosi ja seuraava käynnistyy huhtikuun 4. päivä. Kaksi oppilasta jatkaa vielä yhden lukukauden. Tässä vaiheessa erityinen rukousaiheemme on, että Herra johtaisi uusia oppilaita kouluun.

HAT-Koben seurakunta

Joulun tienoilla saimme kolmeen otteeseen nauttia hienosta musiikista jumalanpalveluksissamme. Ilahduttavan paljon oli myös uusia osanottajia. Kynttiläjumalanpalvelukseen saapui jopa 54 henkeä (niistä 20 lasta) ja pienen kirkkomme tilat pullistelivat – seisomapaikkoja tarvittiin. Vuoden vaihteen hiljaisen jakson jälkeen jumalanpalveluksissa on käynyt jälleen ilahduttavan paljon uusia etsijöitä, joita on tullut mukaan mm suomenkielen ryhmien kautta. Myös raamattupiiriin on ilmaantunut uusia tulijoita.

Hengellisestä taistelusta kertoo se, että jouluksi suunnitellut kasteet eivät vielä toteutuneet. Joskus matka kastemaljan ääreen on hämmästyttävän pitkä ja mutkikas. Sitä suurempi on sitten ilo, kun joku lopulta päättää lähteä Jeesusta seuraamaan. Iloitsemme siitä, että ystävämme 35 vuoden takaa, ilmoitti, että hänet kastetaan helmikuun lopulla Awajin kirkolla ja kasteen suorittaa Jukka Kallioinen.

Lämmin kiitos teille esirukouksistanne ja tuestanne.

Jorma

Sinikan viesti

Kiitokset joulukorteista, joita tuli teiltä monelta viime jouluna ja hyvää vuodenjatkoa kaikille! Täällä Japanissakin on ollut kylmää ainakin talon sisällä, mutta kyllä siihen kylmyyteen pikku hiljaa tottuu joka talvi.

Mielessä on nyt tämän päivän tunnussanan kohta: "Mutta totisesti, meidän sairautemme Hän kantoi, meidän kipumme hän sälytti päälleen. Me pidimme Häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta Hän oli haavoitettu meidän rikkomustemme tähden. " (Jes. 53:4)

Olen saanut ottaa osaa kirkon toimintaan täällä Japanissa, raamattupiireihin, jumalanpalveluksiin ja ylistys tilaisuuksiin. Olen ollut siitä iloinen. Jalkani on vain ruvennut taas vaivaamaan, niin että pyydän teiltä esirukousta jalkani tulehduksen puolesta. Teitä siunaten

Sinikka

Lea jatkaa

Joulu kaikkine juhlineen toi monia uusia ihmisiä HAT-Koben kirkolle. Jotkut tulivat ensimmäistä kertaa Sanan äärelle. Kotijoulua emme juuri viettäneet, sillä meitä oli vain kolme aikuista paikalla täällä Japanissa. Jouluaattona kävimme kauniissa naapurikirkossa, jossa kuoro esitti mahtavasti joululauluja ja valaistuksena oli "kynttilämeri." Suomalaisina menimme onseniin eli japanilaiseen kylpylään, missä oli suomalainen sauna. Söimme "jouluruoan tapaisia" ruokia kotona. Ehdoton ykkönen Jormalle on luumutortut.

Heti uuden vuoden jälkeen lähdin yksin Suomen matkalle. Olin saanut Jormalta joululahjaksi edestakaisen lipun Suomeen kahdeksi viikoksi. Lennot menivät upeasti, kuin olisi lentänyt untuvapilvessä. Finnairin kone oli melko tyhjä ja paikkoja riitti jokaiselle useampi. Suomessa lähdin lentokentältä suoraan äitini luo Helsinkiin. Ihmettelin, miten hyvässä kunnossa hän oli. Pääosin olinkin hänen luonaan ja auttelin häntä taloustöissä. Meillä oli hyvin hauskaa yhdessä jutellessa, syödessä, kylpiessä, saunoessa. Päivän Tunnussana ja rukous kuuluivat päiväämme.

Ryttylässä oli työntekijäseminaari. Otin siihen osaa yhtenä päivänä ja sain ottaa vastaan Jorman Kansanlähetyksessä 40-vuotisen palvelun lahjan: kristallimaljakon ja kunniakirjan. Tapasin päivillä muita lähettejä ja kotimaan työntekijöitä.

Kävin Ryttylässä neljässä eri kodissa, joissa oli sairautta, monenlaista kipua ja hätää. Jumalan armo ja apu ja parantaminen olkoon heidän kanssaan!

Suomen talvesta voisin kirjoittaa runon, jos osaisin. Oli pakkasta ja kaikki puut ja pensaat sekä korret olivat kuorrutettu lumikiteillä. Kun aurinko siivilöityi metsän takaa voimakkaan punakeltaisena, se lävisti puissa ja hohtavassa hangessa olevat lumikiteet ja niissä kimalteli miljoonat timantit. En ollut tiennytkään, että Ryttylän kotimme takapiha oli täynnä timantteja, jotka loistivat sateen kaaren väreissä. Olemme rikkaita. Kaikki päivät Suomessa olivat unenomaista, utuista hämärää täynnä lumen hohdetta. Tuo hämärä oli taas uutta, vaikka olen suomalainen. Nyt ymmärrän karhuja talviunilla. Nopeasti unohtaa oman maansa asiat ja kokemukset.

Kun palasin Japaniin oli plus 5 astetta ja aurinko on paistanut lähes joka päivä pilvettömältä taivaalta. Orvokit ja narsissit sekä muut kylmän ajan kukat kukkivat ihmisten puutarhoissa.

"Maailma vihaa Jeesusta, koska maailman ihmisten teot ovat pahat. "(Joh.7:7)

Luin mielenkiintoisen ja ajankohtaisen kirjan " Sydämeni on Kiinassa" Randy Alcorn. (Aikamedia) Kirjan sanoma muistutti kärsivistä veljistä ja sisarista etenkin Kiinassa. Rukoilkaamme heille voimaa kestää vainot, kidutus, vankeus sekä monenlainen puutos päivittäisistä ruokatavaroista ja kaikesta muusta. Opetelkaamme myös itse kiittämään kaikesta hyvästä, mitä saamme joka päivä Jumalalta kuten ruoan ja kaiken muun. Kiitos Jumalalle, Kiinassa evankeliumi etenee kärsimysten keskellä. Sydämellisin terveisin

Lea

Herran runsasta siunausta elämääsi!

Jorma, Lea ja Sinikka Pihkala

 

 

Aiemmat ystävä-
kirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje 29.11.2009

Kirje 26.9.2009

Kirje 27.7.2009

Kirje 20.5.2009

Kirje 28.3.2009

Kirje 24.1.2009

Kirje 5.11.2008

Kirje 23.9.2008

Kirje 17.7.2008

Kirje 21.5.2008

Kirje 5.3.2008

Kirje 13.1.2008

Kirje 23.11.2007

Kirje 25.9.2007

Kirje 17.7.2007

Kirje 22.5.2007

Kirje 8.3.2007

Kirje 3.12.2006

Kirje10.8.2006

Kirje2.4.2006

Kirje22.1.2006

Kirje27.11.2005

Kirje26.9.2005

Kirje23.7.2005

Kirje29.5.2005

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999


 

 
 
Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan (yhteyshenkilö: Berit Joki ja lähetyssihteeri Leena Koski), Pyynikin (yhteyshenkilö: Hannu Sjöblom ja lähetyssihteeri Irmeli Merikanto), Anjalankosken (yhteyshenkilö: Teija Patjas ja lähetyssihteeri Eila Kivistö), Hirvensalmen (yhteyshenkilö: lähetyssihteeri) ja Hausjärven seurakuntien (yhteyshenkilö: lähetyssihteeri Riikka Näätänen) kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225
  Yhteyshenkilö:
  Arto Auranen

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Viitenumero 15668

  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 040-9603690 ,
  Yhteyshenkilö:
  Tuula Aapro

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,
  Yhteyshenkilö:
  Taru Kostiainen

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,
  Yhteyshenkilö:
  Teija Patjas

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082