Jorma ja Lea Pihkala (25.8. alkaen)
1-3-25-102 Sumiyoshi Higashi-cho,
Higashinada-ku
Kobe-shi, 658-0052 Japan
Puh. +81-90-9888-9067 tai
Puh. 019-726 215 (kotim. puhelun hinta)
jorma.pihkala@sekl.fi
lea.pihkala@sekl.fi
Skype: Jorma: jormapihkala
Skype: Lea: jormapihkala8854
http://www.pihkala.net


28.7.2011

 

Jumalan rauhaa, rakkaat ystävät!

Jeesus astui veneeseen, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä. Järvellä nousi kova myrsky, niin että vene oli peittymäisillään aaltoihin. Mutta Jeesus nukkui. He menivät ja herättivät hänet sanoen: "Herra, auta, me hukumme." Jeesus sanoi heille: "Te vähäuskoiset, miksi olette pelkureita?" Hän nousi ja nuhteli tuulia ja järveä, ja tuli aivan tyven. Ihmiset hämmästyivät ja sanoivat: "Millainen tämä onkaan, kun sekä tuulet että järvi tottelevat häntä? (Matt. 8:23-27)

Ajatellessani Japania kohdannutta kolminkertaista katastrofia ja sitä, miten valtavien maanjäristysten uhka on kasvanut voimakkaasti, mieleeni nousee tilanne vuonna 1995 kirkkauteen päässeen japanilaisen pastori Eiichi Itoon elämästä. Myrskyn keskellä Herra vapautti hänet pelosta ja vei syvemmälle tuntemiseensa:

"Elettiin sodanjälkeistä aikaa. Kiersin normaalin seurakuntatyöni lisäksi julistamassa Sanaa eri puolilla Japania. Eräänä sunnuntai-iltana nousin pieneen laivaan Wakayaman satamasta palatakseni Shikokun saarelle. Noihin aikoihin säätiedotukset eivät olleet yhtä luotettavia kuin nykyään ja niinpä laivan yllätti taifuuni kesken matkan. Pieni laiva hyppelehti ja pomppi kuin kaarnapursi valtavilla aalloilla. Miehistö komensi matkustajat pukemaan pelastusliivit ylleen, sillä tilanne oli epätoivoinen.

"Seisoin laivan eräässä portaikossa pidellen kaikin voimin kiinni kaiteesta pysyäkseni edes jotenkin paikallani. Kävin rukoustaistelua sydämessäni. Oman taivaaseen pääsemiseni suhteen ei minulla ollut huolta, sillä tiesin, että pelastuisin Jeesuksen uhrityön tähden perille kirkkauteen, vaikka laiva hukkuisikin:
'Mutta Herra, miten vaimoni, parivuotias pikku poikamme ja vanha äitini, jotka olet antanut minun huollettavakseni, selviävät näinä ankeina aikoina ilman minua.'

Hiljaa Herran Pyhä Henki palautti mieleeni, miten Hän oli huolehtinut meistä sodan aikana Kiinan lähetystyössä ja sieltä takaisin tuhoutuneeseen Japaniin. Herra muistutti minulle:
'Kykenen kyllä huolehtimaan vaimostasi, pojastasi ja äidistäsi, vaikka matkasi päättyisikin nyt.'

Sydämeni täytti sanoin kuvaamaton rauha ja huulilleni nousivat erään tutun virren sävelet, jotka puhuvat Herran täydellisestä huolenpidosta kaikissa elämän tilanteissa.

Ken on lapsi Herran armaan,
Turvatumpi hän varmaan,
Kuin on tähti taivahalla,
Lintu emon siiven alla.

Siionissa armollansa
Herra hoitaa lapsiansa,
Aina heille tarpeet antaa,
Käsillänsä heitä kantaa.

Eipä hänen kädestänsä
Mikään riistä pieniänsä,
Omakseen kun heidät osti,
Kuolemasta eloon nosti.

Milloin heitä puute kohtaa,
Yli niiden Herra johtaa,
Ruuan, verhon antaa heille,
Iloa, lohdun murheen teille.

Iloitse siis auttajastas,
Pieni lauma, Jumalastas.
Maahan työ hän vainoojamme,
Voiton antaa taistossamme.

Käyköön myöten taikka vastaan,
Eipa hylkää Isä lastaan,
Parasta hän tahtoo suoda,
Omillensa armon tuoda.

"Samassa kuulin kajuutan puolelta hysteeristen matkustajatoverieni avunhuutoja ja lähdin heitä auttamaan. Kaikkien suureksi hämmästyksesi laiva selvisi kuin selvisikin uppoamatta Komatsushiman satamaan asti."

Raamattukoulu

Koben Luterilaisen Raamattukoulun toisen vuosikurssin kolme oppilasta valmistui yhdessä Teologisen Seminaarin viiden opiskelijan kanssa ja juhlaa vietettiin 26.6. Toukokuussa kirkkauteen kutsutun seminaarin oppilasta edusti hänen vaimonsa, joka sai miehensä diplomin.


Raamattukoulun oppilas Kaori Kurisaki sai todistuksensa

Raamattukoulun lyhyt kurssi 27.-28.6. keskittyi Jobin kirjaan ja kysymykseen kärsimyksestä tsunamin, maanjäristyksen ja ydinonnettomuuden kohdanneessa Japanissa. Luennoitsija oli Mailis Janatuinen ja lainaan tähän hänen ystäväkirjeestään otteen:

Keneltä maanjäristys ja tsunami tulivat? Mikä on niiden sanoma Japanin kansalle?
Jeesushan vastasi tähän kysymykseen lyhyesti ja ytimekkäästi: ”Entä ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun torni Siloassa kaatui heidän päällensä, luuletteko, että he olivat syyllisemmät kuin kaikki muut ihmiset, jotka Jerusalemissa asuvat? Eivät olleet, sanon minä teille, mutta ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte." (Luuk.13:4-5).

Tsunamin kouriin joutuneet eivät olleet syntisempiä kuin muut japanilaiset, mutta katastrofi huutaa silti suurella äänellä jälkeen jääville: ”Oletko sinä valmis, jos kuolema tulee kohdallesi tänään? Oletko menossa kaupunkiin, joka ei ikinä sorru, koska sen rakentaja ja luoja on Jumala itse?” (Hepr.11:10).

Japanilaiset kristityt eivät haluaisi sanoa tsunamista mitään muuta kuin sen, että meidän on itkettävä itkevien kanssa. Piste. Mutta onhan Raamatussa toki monta muutakin vastausta kärsimyksen ongelmaan!

Nyt kirkon ääntä saatettaisiin jopa kuunnella, jos kristityt vain uskaltaisivat avata suunsa. Jos uskotaan, että Jumalan kädestä tulee ihmiskunnalle vain hyvä, niin silloin on pakko päätyä uskomaan Jumalaan, joka ei ole kaikkivaltias. Vedenpaisumuskertomus puhuu ihan toista. Profeetat julistivat Jumalaa, joka lähettää oman kansansa kimppuun vihollisarmeijoita ja luonnonkatastrofeja, jolleivät ihmiset tee parannusta.

Mutta meidän Jumalamme myös tuntee kärsimyksen omasta kokemuksestaan ja voi siis ymmärtää kärsivää. ”Minä tiedän Lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä.” Siihen uskoon Jobkin päätyi.

Heinäkuun 6. päivä koitti ja jouduimme saattamaan vankilaan Raamattukoulun ensimmäisen vuosikurssin oppilaan, josta edellisessä kirjeessä kerroimme. Virrellä, kyynelin ja Herran siunauksella hänet lähetimme.

Sitä edeltävänä sunnuntaina hän piti todistuksen Awajin kirkossa. Siinä hän kuvasi rukoustaisteluaan Herran edessä. Joka kerta kun hän tuskaisena kysyi Herralta, miksi hänen syyttömänä piti joutua vankilaan, hän sai Herralta toistuvasti aina saman vastauksen psalmin 23 sanoin:
”Minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.”
Lopulta hän päätyi siihen, että Herra oli lähettämässä hänet vankilaan jotain tiettyä tehtävää varten ja lupaa olla hänen kanssaan kaiken aikaa. Hän sai siksi astua vankilan portista sisään yhdessä Herran Jeesuksen kanssa. Rukoillaan hänen puolestaan jatkossakin. Vähintään 4 vuotta hänellä menee vankilassa näillä näkymin.

HAT-Koben seurakunta

Kesäkuun 12. päivänä pidimme konsertti-jumalanpalveluksen pienessä kirkossamme. Yuri Mori, yksi Japanin kaikkein valovoimaisimmista laulajaevankelista, tuli palvelemaan pientä seurakuntaamme. Pieni tilamme täyttyi jälleen ääriään myöten. Tämä entinen Japanin kansallisen radio- ja TV yhtiön NHK:n laulajatar kertoi omasta tiestään uskoon ja siitä, miten 17 vuotta sitten Koben suuressa maanjäristyksessä hänen veljensä kuoli. Siitä alkoi hänen kokotoiminen laulajaevankelistan tehtävänsä. Nyt Itä-Japanin tsunamin jälkeen hän on käynyt kymmeniä kertoja pitämässä konsertteja kouluilla ja muissa yleisissä tiloissa evakossa oleville uhreille. Hänen taustansa vuoksi hänen viestinsä menee syvälle noiden kärsivien ihmisten sydämiin.

Kaarina Savonen säesti Yuri Moria

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä pidimme ylimääräisen vuosikokouksen, jossa päätettiin osallistumisesta hautakammion rakentamiseen yhdessä Rokkoon Saaren seurakunnan kanssa. Seurakuntamme lyhyen kolmen vuoden historian aikana jo kaksi jäsentämme on päässyt kirkkauteen Herran luo.

Konsertin jälkitunnelmia

Taisteluja lähettikunnassa

Jos lähetystyöhön työalalla kuuluu monenlaisia vaikeuksia, niin kotimaan jaksolle Suomeen tulo ei välttämättä tuo helpotusta elämään. Tästä meillä perheenä on omakohtaista kokemusta, mutta nyt erityistä esirukousta tarvitsee Kivirannan perhe. He saapuivat monella tavalla raskaan mutta myös Herran siunaaman työrupeaman jälkeen kotimaan jaksolle heinäkuun alussa. Pian perheen äidillä Susannalla todettiin kuitenkin pahanlaatuinen aivokasvain. Jätämme hänet ja koko perheen yhteisten esirukoustemme alle.

Elokuun 25. päivä on tarkoituksemme palata Japaniin jatkamaan työtä Koben Raamattukoululla ja HAT Koben seurakunnassa. Tällä kertaa Lea ja Sinikka pääsevät myös mukaan. Ainakin ensi vuoden kesään asti jaksomme on tarkoitus kestää, jos Herra suo ja elämme.

Uusi osoitteemme löytyy kirjeen alusta. Suomalaisella puhelinnumerolla 019-726 215 pääsee soittamaan kotimaan puhelun hinnalla meille Japaniin. On syytä kuitenkin huomata aikaero 6 tuntia kesäaikana ja 7 tuntia talvisaikaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kello 15 jälkeen Suomen aikaa ei tule Japaniin soittaa.

Lea jatkaa

Rauhaa Jeesuksessa Kristuksessa!

Luin uudelleen Paul Hattawayn toimittaman kirjan "Taivaallinen mies". Kirja kertoo Kiinan kotikirkon eräästä merkittävästä henkilöstä ja hänen perheestään. On sanottu: "Suuret persoonat eivät muuta maailmaa, vaan suuren Jumalan kädessä olevat heikot ihmiset". Tällainen oli veli Yun ja hänen vaimonsa sekä äitinsä.

Lämmin kesä jatkuu ja meidän lähtömme Japaniin lähenee.

Maailman tilanne on hyvin katastrofaalinen. Nälän hätää Afrikan sarvessa. Jopa miljoonat ihmiset vaarassa kuolla nälkään Etiopiassa, Keniassa, Ugandassa ja Somaliassa. Siellä on ollut ennen näkemätön kuivuus. Ihmiset vaeltavat etsien ruokaa ja nääntyvät matkalla. Äidit laittavat polun tai tien viereen lapsensa makaamaan. Eivät enää jaksaneet kävellä. Kuolema tuli ennen ruokaa ja vettä.

Suuria luonnon mullistuksia ja pahoja ihmisten aiheuttamia onnettomuuksia sekä sotia on vallalla. Jeesuksen pikainen paluu on lähellä.

Kaksi meille tuttua uskovaa, toinen 90 vuotias ja toinen yli satavuotias, odottavat ylös tempaamista taivaisiin. Miten on meidän laitamme? Olemmeko me valmiit, kun Kristus tulee toisen kerran tähän maailmaamme kuninkaana noutamaan ne, jotka ovat Häneltä saaneet syntinsä anteeksi. Raamattu puhuu tästä paljon. Lue!

Lapsemme ja lastenlapsemme voivat hyvin. Siitä kiitos Herralle. Kaikki on suurta armoa ja lahjaa.... Lähden tästä Helsingin Käpylään äitini luo häntä auttamaan ja saunomaa. Hänkin voi hyvin.

Kiitos jokaisesta ystävästä ja esirukoilijasta. On aina ihme, kun saan kuulla jonkun säännöllisesti rukoilevan meidänkin puolestamme ja Japanin kansan puolesta. Tarvitsemme esirukoilijoita ja Japanin kansalle hengellistä herätystä.

 

Jumalan siunausta elämääsi!

Jorma ja Lea Pihkala

Aiemmat ystävä-
kirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje 31.5.2011

Kirje 30.3.2011

Kirje 31.1.2011

Kirje 1.12.2010

Kirje 18.9.2010

Kirje 17.7.2010

Kirje 17.5.2010

Kirje 24.3.2010

Kirje 28.1.2010

Kirje 29.11.2009

Kirje 26.9.2009

Kirje 27.7.2009

Kirje 20.5.2009

Kirje 28.3.2009

Kirje 24.1.2009

Kirje 5.11.2008

Kirje 23.9.2008

Kirje 17.7.2008

Kirje 21.5.2008

Kirje 5.3.2008

Kirje 13.1.2008

Kirje 23.11.2007

Kirje 25.9.2007

Kirje 17.7.2007

Kirje 22.5.2007

Kirje 8.3.2007

Kirje 3.12.2006

Kirje10.8.2006

Kirje2.4.2006

Kirje22.1.2006

Kirje27.11.2005

Kirje26.9.2005

Kirje23.7.2005

Kirje29.5.2005

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999


 

 
 
Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan (yhteyshenkilö: Berit Joki ja lähetyssihteeri Leena Koski), Pyynikin (yhteyshenkilö: lähetyssihteeri Sanna Kramer), Anjalankosken (yhteyshenkilö: Teija Patjas ja lähetyssihteeri Eila Kivistö) ja Hausjärven seurakuntien (yhteyshenkilö: lähetyssihteeri Riikka Näätänen) kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225
  Yhteyshenkilö:
  Arto Auranen

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Viitenumero 23100

  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 040-9603690 ,
  Yhteyshenkilö:
  Tuula Aapro

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,
  Yhteyshenkilö:
  Taru Kostiainen

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,
  Yhteyshenkilö:
  Teija Patjas

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082