Jorma ja Pihkala
Punkankuja 6 D
12310 Ryttylä
Puh. 09 3157 7122
   Jorma 045 185 7511
   Lea 045 329 7775
jorma.pihkala@sekl.fi
lea.pihkala@sekl.fi
Skype: Jorma: jormapihkala
     Lea: jormapihkala8854
http://www.pihkala.net

 

 


3.6.2017

 

Siunattua kesänjatkoa, rakkaat ystävät!

Tuomas sanoi: ”Minun Herrani ja minun Jumalani!” (Joh. 20:28)

Jeesus on Vapahtaja

Suunnaton ilo on, kun syntinsä ja syyllisyytensä tunnustava saa Jeesukselta, Vapahtajalta, kaikki synnit anteeksi ja pääsyn yhteyteen Jumalan kanssa. Jumala itse on hänen puolellaan, hänen Isänsä ja hänen turvansa. Kuoleman vallat voittaneen Jeesuksen seurassa ei yhdenkään armahdetun tarvitse pelätä. Jeesus tuli juuri Sinua varten tänne aikaan. Hän tuli kärsiäkseen Sinun syntiesi rangaistuksen ja tuomion Golgatan ristillä. Saat turvata Häneen!

Jeesus on Herra

Jeesus on myös Herra, Kuningas, joka hallitsee myös silloin, kun pimeys näyttää synkimmältä ja elämä tuntuu raskaimmalta. Kaikissa tilanteissa jättäytyminen Hänen kuljetettavakseen, kuuliaisuus Hänen sanalleen, on Jeesuksen vapauttaman tie, elämän tie. Emmekö avaisi sydämiämme Hänen armolleen ja Hänen hallintavallalleen elämässämme. Herra hallitsee rakkaudellaan ja hyvyydellään omansa jokaista päivää. Näin ilo ei ole vain hurskas toive, vaan suurenmoinen lahja ja mahdollisuus jokaiselle Herran sydämeensä vastaanottaneelle.

Jeesuksen haavat todistavat

Kun kohtaamme epäilyjä ja taisteluja, teemme viisaasti, jos suuntaamme sydämemme silmät Ylösnousseen Jeesuksen haavoihin, niin kuin Tuomas teki. Tulemme koko iankaikkisuuden taivaassa katselemaan Jeesusta, jonka kädet, jalat ja kylki ovat haavoitetut. Siksi meidän on hyvä pyrkiä katselemaan niitä jo nyt. Jeesuksen haavat ovat Hänen rakkautensa merkit. "Nämä minä sain kärsiessäni sinun puolestasi. En voi unohtaa sinua. Keihään kärki piirsi sinun nimesi sydämeeni", kertovat Jeesuksen haavat. Niistä voimme tunnistaa myös Jeesuksen ristiinnaulituksi ja ylösnousseeksi Herraksi. Niistä näemme myös, että Isä hyväksyi Jeesuksen sovitusuhrin puolestamme. Haavat puolustavat meitä nyt taivaassa Isän edessä. Ne vakuuttavat meille myös sen, että Jeesus ymmärtää, mitä tuska on.

Jeesuksen herruus elämässämme

Elävä Jumala on pyhä, armollinen ja kaikkivaltias, suuri Jumala. Ellemme tunne Jumalan pyhyyttä, alamme suvaita ja hyväksyä syntiä, jota Jumala vihaa. Ellemme tunne Jumalan armoa, meistä tulee armottomia ja kovia. Ellemme tunne Jumalan herruutta, elämme niin kuin meitä itseämme miellyttää. Jeesuksen herruuden tunnustaminen merkitsee sitä, että emme pyri väistämään yhteentörmäyksiä silloin, kun Jumalan Sana ja yleinen ajattelutapa tai kulttuuri tai omat mieltymyksemme ovat ristiriidassa keskenään. Kristitty kuuluu aina ensi sijassa Jumalan kansaan, Jeesuksen toista tulemista odottavien joukkoon, ja vasta toissijaisesti perheeseensä, sukuunsa tai isänmaahansa. Juuri näillä alueilla kristitty kohtaa suurimmat taistelunsa. "Kuka sinua hallitsee? Mihin kuulut? Kuka säätelee käytöstäsi?"

Pyhän Hengen lahja

Herra Jeesus ei hallitse meitä ikään kuin ulkoapäin, vaan Hän vuodatti Pyhän Henkensä omiensa sydämiin, jotta Hän voisi asua sydämissämme ja ottaa koko sielumme ruumiimme ja henkemme omaan käyttöönsä. Pyhä Henki suuntaa katseemme Jeesuksen haavoihin ja niin pyrkii kuolettamaan meissä asuvaa syntistä luontoa. Toisaalta Hän tulee voimaksemme rakkauteen ja hyviin tekoihin joka kerta, kun taivutamme sydämemme kuuliaiseksi Jumalan sanalle, joka on meille annettu Raamatussa. Jeesuksen herruus näkyy sellaisina tekoina, joista kunnia saa yksin Jumala. Ennen kaikkea Pyhä Henki muistuttaa meitä joka päivä, että vain ja ainoastaan Jeesuksen haavoissa on pelastuksemme horjumaton perusta. Jeesuksen veri riittää Sinunkin syntisi puhdistamaan ja häpeäsi peittämään. Siksi saamme ilolla yhtyä Tuomaksen sanoihin: ”Minun Herrani ja minun Jumalani!” Mikä armo saada kuulua Jeesukselle, olla Hänen omansa ja Hän meidän omamme!

Kansanlähetys 50-vuotta

Olemme Lean kanssa saaneet kulkea yhtä matkaa koko Kansanlähetyksen syntyprosessin ja historian sen nousuissa ja laskuissa, voitoissa ja tappioissa. Olemme saaneet maistaa mitä on elää Pyhän Hengen antaman herätyksen keskellä ja myös niissä kivuissa, kun emme saa nähdä Herran suuria pelastustekoja, niin kuin sydämemme kaipaisi. Meille Kansanlähetyksen historia on ollut paljossa myös Japanin lähetyksen historiaa ja odotamme innolla ensi vuotta, joka on 50 vuoden merkkipaalu sen työn osalta. Odottelemme nyt viikon vaihteessa tapaavamme monia rakkaita, vuosien ajan uskollisesti työtä tukeneita ja siihen osallistuneita ystäviämme Ryttylän Kansanlähetyspäivillä. Lean kanssa meitä voi tavata mm lähetysnäyttelyssä.

Uskonpuhdistuksen merkkivuosi

Reformaation 500 -vuotisjuhlaa on jo vietetty monin tavoin, mutta aihetta aitoon palaamiseen sen sanomaan lienee tänään ainakin yhtä paljon kuin 500 vuotta sitten. Erinomainen lyhyt oppimäärä uskonpuhdistuksen sisältöön löytyy YouTubessa seuraavasta osoitteesta:

https://www.youtube.com/watch?v=J3pKjagZfw8&t=14s

IRR-TV:n Mikko Peipon vajaan tunnin dokumenttiohjelmassa käydään läpi uskonpuhdistuksen historiaa ja sen tärkeät periaatteet: yksin Raamattu, yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden, yksin Jumalan kunniaksi. Mukana asiantuntijoina Leif Nummela, Juha Ahvio, Shaun Rossi, Mikko Sivonen sekä hännän huippuna Jorma Pihkala. Sen lopussa esitän omat teesini tämän päivän uskonpuhdistukseksi:

1. Raamattu on edelleen Jumalan sana.

2. Ihmisen iankaikkinen pelastus on tärkeämpää kuin ajallinen menestys.

3. Ihmisten on tehtävä parannus synneistään ja palattava Jumalan yhteyteen.

4. Jumala ei suvaitse meidän syntejämme. Jumala on pyhä ja vaatii syntistä tekemään parannuksen, tunnustamaan ja hylkäämään synnin ja armahdettuna elämään Herran tahdon mukaan.

5. Ei ole mitään muuta tietä pelastukseen kuin Jeesus Kristus. Jeesus on ainoa tie.

6. Rakkaus voi toteutua vain yhdessä totuuden kanssa. Rakkaus ei ole totuuden suhteelliseksi tekevää suvaitsevaisuutta.

7. Kirkon tehtävä on julistaa sanomaa ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta eikä epämääräistä rakastamisoppia.

8. Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.

9. Palvelu, joka erotetaan evankeliumin julistuksesta, ei ole kristillistä diakoniaa. On julmuutta helpottaa ihmisten elämää tarjoamatta heille iankaikkista elämää Kristuksessa.

10. Usko ei ole ihmisen yksityisasia. Uskova on kutsuttu sanoin ja teoin kirkastamaan Jumalan hyvyyttä ja armoa.

11. Jumalan armo ei ole halpaa, se maksoi Jeesuksen uhrikuoleman, siksi sitä ei saa vetää laastariksi turmeluksen päälle. Kristus ei ole armahdusautomaatti. Jumalan armo vetää meitä parannukseen, katumukseen ja synnin hylkäämiseen.

12. Kirkon tehtävä ei ole miellyttää maailmaa vaan Jumalaa.

Vieraita Japanista

Asettumisemme Suomeen ei ole tarkoittanut sitä, että palvelumme japanilaisten pelastukseksi olisi ohi. Päivittäinen viestien vaihto eri ihmisten kanssa pitää kielemme hyvässä kunnossa. Pääsisäisenä saimme iloita eri seurakunnissa tapahtuneista kasteuutisista. Toinen ilon aihe on Koben Raamattukoulun oppilasmäärän kasvu.

Tänä vuonna olemme saaneet myös iloita jo monista ystävistämme, jotka ovat tulleet Suomeen meitä tapaamaan. Toukokuussa kävi lyhyellä vierailulla Nozomu Tsuda äitinsä kanssa Tokushimasta.

Juhannuksen saimme viettää Norio ja Makiko Yoshidan kanssa. Heidän kanssaan saimme vuonna 2008 aloittaa HAT Koben seurakunnan. Yhdeksän vuoden ajan he ovat antaneet paljon aikaa ja vaivannäköä tuon pioneerityön hyväksi. 18.6. Norio valmistui Koben Luterilaisesta Teologisesta Seminaarista ja sai 1.7. alkaen nimityksen Kitasuzurandain seurakunnan työntekijäksi. Makiko on toiminut viime vuodet Länsi-Japanin ev.lut. kirkon keskustoimiston hoitajana. Hän jatkaa osatoimisesti samassa työssä auttaen seuraajaansa, rouva Koorikia.

Pääsiäisen jälkeen sain osallistua myös japaninkielisten seurakuntien vastuunkantajille tarkoitettuun koulutuskurssiin Kansanlähetysopistolla. Sen luennoitsija tuli Shikokun saarelta Tsudan seurakunnasta ja opiskelimme, miten uskovia tulee johtaa eteenpäin vaelluksessaan eli opetuslapseuttamista. Siinä on tärkeää, että osaamme tehdä oikeanlaisia rakentavia kysymyksiä niin itsellemme kuin niille, joita haluamme auttaa eteenpäin. Raamatullisena esimerkkinä oli diakoni Filippuksen ja etiopialaisen hoviherran kohtaaminen Apostolien tekojen 8. luvussa.

Ananin seurakunta täytti tänä vuonna 40 vuotta. Arto ja Mirja Hukari jatkavat työtä siellä. Seurakunta on kevään aikana saanut kirkko- ja pappilarakennusten ulkopuolet remontoiduksi. Sisätiloissa riittääkin tekemistä pidemmäksi ajaksi. Myös MGtH bändi kävi kuudennella Japanin kierroksellaan myös Ananissa.

Juhlaa ja arkea

Toukokuussa vietimme Raamattuopistolla Agricola Teologisen Instituutin (ATI) opiskelijoiden valmistumisjuhlaa. Tässä UCC kansainvälisen seurakunnan ja Espoon Kotikirkon yhteisillä kursseilla olen saanut muutamia kertoja toimia luennoitsijana. Syksystä ATI aloittaa myös maallikoille tarkoitetut iltakurssit ja ensi vuoden alusta maisterikurssin teologiasta.

Rippijuhlat ja lapsuuden ystävän hautajaiset ovat myös kuulunut kuluneihin kuukausiin.

Tärkeä tehtävä isovanhemmilla on kantaa huolta lastenlasten ajallisesta ja iankaikkisesta hyvinvoinnista. Erityisesti olemme paljon muistaneet Maunoa, joka kärsii autismin tuomista oireista.

Hanna Gospel

Itä-Fukuyaman seurakunnan Hanna Gospel kuoro saapuu kolmannelle Suomen kierrokselleen 11 hengen voimalla 2. elokuuta. Menemme heidän kanssaan ensin Sakassan Leipzigiin, missä pidetään vuosittainen Euroopan japaninkielisten seurakuntien konferenssi, jonka aiheena on uskonpuhdistus. Kuoro esiintyy siellä ja palaa sitten Suomeen.

 

Herran runsasta siunausta Sinulle ja rakkaillesi!

Jorma ja Lea Pihkala

 

 

 

Aiemmat ystävä-
kirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje 23.3.2017

Kirje 3.12.2016

Kirje 3.10.2016

Kirje 11.8.2016

Kirje 26.3.2016

Kirje 1.12.2015

Kirje 13.8.2015

Kirje 29.5.2015

Kirje 27.3.2015

Kirje 17.1.2015

Kirje 6.12.2014

Kirje 26.9.2014

Kirje 20.7.2014

Kirje 3.4.2014

Kirje 25.1.2014

Kirje 1.12.2013

Kirje 30.9.2013

Kirje 9.7.2013

Kirje 14.4.2013

Kirje 1.12.2012

Kirje 12.7.2012

Kirje 18.5.2012

Kirje 27.3.2012

Kirje 30.1.2012

Kirje 28.11.2011

Kirje 27.9.2011

Kirje 28.7.2011

Kirje 31.5.2011

Kirje 30.3.2011

Kirje 31.1.2011

Kirje 1.12.2010

Kirje 18.9.2010

Kirje 17.7.2010

Kirje 17.5.2010

Kirje 24.3.2010

Kirje 28.1.2010

Kirje 29.11.2009

Kirje 26.9.2009

Kirje 27.7.2009

Kirje 20.5.2009

Kirje 28.3.2009

Kirje 24.1.2009

Kirje 5.11.2008

Kirje 23.9.2008

Kirje 17.7.2008

Kirje 21.5.2008

Kirje 5.3.2008

Kirje 13.1.2008

Kirje 23.11.2007

Kirje 25.9.2007

Kirje 17.7.2007

Kirje 22.5.2007

Kirje 8.3.2007

Kirje 3.12.2006

Kirje10.8.2006

Kirje2.4.2006

Kirje22.1.2006

Kirje27.11.2005

Kirje26.9.2005

Kirje23.7.2005

Kirje29.5.2005

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999