Jorma ja Lea Pihkala
Punkankuja 6 D
12310 Ryttylä
Puh. 09 3157 7122
   Jorma 045 185 7511
   Lea 045 329 7775
jorma.pihkala@sekl.fi
lea.pihkala@sekl.fi
Skype: Jorma: jormapihkala
   Lea: jormapihkala8854
http://www.pihkala.net

 

 


8.12.2017


 

Siunattua Joulua ja Armon Vuotta 2018, rakkaat ystävät!

Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me katselimme hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta kuin ainutsyntyisellä Pojalla on Isältä, ja hän oli täynnä armoa ja totuutta. (Joh. 1:14)

Säteilevä on Kristuksen kehto.

Jumalan Poika astuu luoksemme alas taivaasta, jotta meidät näin otettaisiin lapsen asemaan. Jumala tulee ihmiseksi, jotta ihminen tulisi osalliseksi Jumalan armosta ja luonnosta. Kristus syntyi puhtaana ja pyhänä pyhittääkseen meidän epäpuhtaan ja saastaisen syntymämme. Yön synkeydessä syntyi hän, joka oli tosi valo, joka valaisee maailman synkeyden. Seimeen lasketaan hän, joka on meidän sielumme tosi ravinto. Hän syntyy härän ja aasin seuraan johtaakseen entiseen arvoonsa ihmiset, jotka synnin tähden olivat tulleet elukoiden kaltaisiksi. Hän syntyi Beetlehemissä, mikä merkitsee "leipähuonetta", hän joka mukanaan toi runsaan Jumalan siunauksen ravinnon. Köyhänä ja puutteenalaisena hän syntyy hankkiakseen meille taivaallisen rikkauden. Hän syntyy alhaisessa tallissa johtaakseen meidät taivaallisen hovin palatsiin.

Enkelten sotajoukot iloitsevat, kun ne nyt voivat saada autuutensa seuralaisiksi meidät Jumalan Pojan lihaan tulon ansiosta. Ensimmäiseksi ilmoitetaan ihme vain paimenille, koska todellinen sielujen paimen oli saapunut johtamaan hukkaan joutuneet lampaat oikealle tielle. Halveksituille ja alhaisille ilmoitetaan niin suuren ilon aihe, koska kukaan ei voi siitä päästä osalliseksi, jollei hän omissa silmissään ole epätyydyttävä. Tämä syntymä ilmoitetaan laumaansa yöllä vartioiville paimenille, koska ne, jotka synnissä kuorsaavat, eivät pääse osalliseksi näin suuresta lahjasta, vaan ne, joiden sydän valvoo Jumalan edessä.

Jumalan ja tämän kuninkaan kirkkaus loistaa taivaalla, tuon, jota ihmiset pitivät halpana maan päällä. Enkeli käskee lakata pelkäämästä, koska nyt oli syntynyt se, joka oli poistava kaikki pelon syyt. Taivaasta ilmoitetaan ilo, koska oli syntynyt kaiken ilon aikaansaaja ja antaja. Iloitsemaan käsketään, koska kaiken murheen syy, Jumalan ja ihmisen välinen vihollisuus, oli poistettu. Jumalalle annetaan taas kunnia, jonka esi-isämme oli tahtonut riistää rikkomalla hänen käskynsä. Tämä syntymä sai aikaan todellisen rauhan, koska ihmiset sitä ennen olivat Jumalan vihollisia, omatunto oli heitä vastaan ja keskenään he olivat riidoissa. Tosi rauha on palautettu maan päälle, koska se, joka piti meitä vankeinaan, on voitettu.

Käykäämme mekin paimenten kanssa Kristuksen seimen luokse. Me löydämme tämän lapsosen kiedottuna kapaloihin, toisin sanoen pyhiin Kirjoituksiin. Tallettakaamme mekin Marian, Vapahtajan äidin kanssa tämän valtavan salaisuuden sanat ja tutkiskelkaamme niitä päivittäin alinomaa muistellen. Liittäkäämme äänemme enkelten kuoroon ja laulakaamme kiitosta näin suuresta armonosoituksesta. Iloitkaamme ja riemuitkaamme koko taivaallisen sotajoukon kanssa. Jos näet enkelit näin suuresti iloitsevat meidän tähtemme, kuinka paljon enemmän meillä on aihetta iloita, kun tämä lapsi on syntynyt ja annettu juuri meille.

Ihmetelkäämme nyt Jumalan ääretöntä hyvyyttä: me emme voineet nousta hänen tykönsä, mutta hän tahtoi itse astua alas meidän tykömme. Ihmetelkäämme Jumalan ääretöntä valtaa, kun hän noista kahdesta toisistaan täysin vieraista, nimittäin jumalallisesta ja inhimillisestä luonnosta, kykeni luomaan yhden kiinteän kokonaisuuden siten, että Jumala ja ihminen ovat yksi ja sama.

Ihmetelkäämme Jumalan ääretöntä viisautta, kun hän kykeni löytämään tavan, millä lunastaa meidät, vaikka eivät enkelit eivätkä ihmiset siihen mitään keinoa nähneet. Ääretöntä hyvää oli loukattu, ääretöntä hyvitystä vaadittiin. Tätä hyvitystä vaadittiin ihmiseltä, mutta ihminen ei kyennyt ääretöntä hyvitystä suorittamaan eikä Jumalan vanhurskautta voitu hyvittää ilman ääretöntä hintaa. Siispä Jumala tuli ihmiseksi, jotta hyvityksen suorittaisi se, joka oli rikkonutkin, ja se, joka oli ääretön, maksaisi äärettömän hinnan.

Ihmetelkäämme tätä Jumalan vanhurskauden ja armahtavaisuuden tasapainoista yhtymistä, mitä yksikään luotu ei voinut keksiä ennen kuin Jumala sen toi julki, eikä sitä julkituotunakaan täysin käsitä. Olkoon meillä halu siihen katsahtaa, vaikka emme sitä täysin käsitäkään. (Otteita Johannes Gerhardilta)

Espoon kotikirkko

Koko vuoden olen saanut toimia Espoon Kotikirkon mentorina. Olen saarnannut kerran kuussa, pitänyt poikakerhoa ja osallistunut palvelutoimikunnan kokouksiin. Lea on palvellut pyhäkoulutyössä. Seurakunnan kesäleiri oli jälleen yksi kesän kohokohtia. Siinä kävimme läpi uskonpuhdistuksen pääperiaatteet: Yksin Raamattu, Yksin armosta, Yksin uskon kautta, Yksin Kristuksen tähden ja Yksin Jumalan kunniaksi. Eli pelastuksemme on yksinomaan sen varassa, mitä Kristus ristillä ja ylösnousemuksessaan teki puolestamme, saamme sen osaksemme Jumalan yksipuolisesta armosta, kun otamme sen uskossa vastaan. Pelastuksemme saamme omistaa Raamatun sanan kautta, joka on kaiken elämän ja opin mitta.

Kotikirkon kesäleiri 2017

Aiemman kokoontumispaikan homeongelmien vuoksi Espoon Kotikirkko on koko syyskauden ollut kirjaimellisesti liikkeellä, tällä hetkellä neljäs kokoontumispaikka tälle vuodelle. Ilo on kuitenkin ollut havaita, että seurakunta ei ole sidottu rakennuksiin vaan on Herraan uskovien lauma.

Hanna Gospel Vaasassa

Hanna Gospelin kierros

Elokuun toisena päivänä Hanna Gospel saapui Suomeen 11 hengen kokoonpanolla. Seuraavana päivänä lähdimme sen kanssa Saksaan Leipzigiin, missä pidettiin 34. Euroopan japaninkielisten seurakuntien kesäkonferenssi. Siihen osallistui tällä kertaa 350 henkeä, joista osa saapui Japanista ja Amerikasta asti. Aiheena oli uskonpuhdistuksen juhlavuosi. Kolme kertaa päivässä saimme kuunnella julistusta ja osallistua seminaareihin. Jorman tehtävänä oli pitää kolme englanninkielistä seminaaria.

Tuomas-kirkon musiikkijumalanpalvelus

Konferenssin kohokohdaksi muodostui musiikki jumalanpalvelus Tuomas kirkossa, jossa Johan Sebastian Bach toimi aikanaan urkurina. Siinä yhdistetty kuoro ja solistit esittivät mm otteita Bachin ”Jumala ompi linnamme” oratoriosta. Hanna Gospel oli harjoitellut kappaleet Japanissa ja oli osa juhlakuoroa. Jumalanpalveluksen musiikki on kuultavissa seuraavan linkin alta:

https://youtu.be/xByUwHjTkUM

Suomeen palattuamme Hanna Gospel kiersi esiintymässä Tampereella Lielahden kirkossa, Alajärven Kirkossa, Vaasan kirkossa ja teltassa taiteiden yössä, Kouvolan seurakuntakeskuksessa, Kansanlähetysopistolla, Espoon Kotikirkossa ja Helsingin Kansanlähetyksen filia-messussa. Kaikkialla he saivat lämpimän vastaanoton ja rakkaudellista huolenpitoa, mistä olemme kiitolliset. Eräs jäsenistä kertoi ensi kertaa elämässään kokeneensa erityistä Jumalan läsnäoloa matkan aikana. Kuoron jäsenistä suurinta osaa ei ole vielä kastettu, vaikka he ovat säännöllisesti kuulleet Jumalan sanaa.

Euroopan japaninkielisten seurakuntien kesäkonferenssi 2017 Leipzigissa

Ananin kirkon joulukoristelua

Yhteydet Japaniin

Syksyn mittaan olemme saaneet pitää vieraanamme neljää japanilaista. Sen lisäksi päivittäin saamme sielunhoidollisia viestejä tai Skype puheluja Japanista. Ananin seurakuntaan yhteys on säilynyt siten, että ylläpidän seurakunnan kotisivuja. Arto ja Mirja Hukari tekevät siellä hyvää työtä. Artolla on varsinkin ollut paljon työtä 1984 valmistuneen kirkkorakennuksen tilojen remontoinnissa.

Daiki Ichijima ja Lea

Kiertävä julistustyö Suomessa

Kuluneena vuonna olen saarnoissa keskittynyt enimmäkseen Johanneksen evankeliumiin, Raamattu- opetuksissa Ilmestyskirjaan ja Korinttilaiskirjeisiin. Lisäksi minulta on pyydetty kursseja uususkonnollisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Kaikkialla on myös yhdessä Lean kanssa pyrkinyt jakamaan japanilaisten uskovien todistuksia osoitukseksi siitä, että Herra tekee työtään myös tuossa vaikeassa lähetysmaassa.

Syyspuolella on ollut ilo vierailla niin Iisalmessa, Kuopiossa kuin Oulussa ja myös Ruotsissa Finspångin lähetyskodilla sanaa jakamassa. Hämeenlinnassa ja Lohjalla sekä Vihdissä on myös ollut ilo palvella. Sydämellinen kiitos monipuolisesta vieraanvaraisuudesta, jota olemme saaneet kokea. Kotonamme olemme pitäneet Raamattu- ja rukouspiiriä joka toinen keskiviikko.

Erityisenä ilonaiheena on ollut herätys maahanmuuttajien parissa. Islamista kristinuskoon on kääntynyt viimeisen kahden vuoden aikana enemmän iranilaisia, afgaaneja, syyrialaisia ja irakilaisia kuin koskaan aikaisemmin historian aikana. On ollut ilo seurata Kansanlähetysopiston afgaanien miehittämää linjaa. Juuri nyt on Jumalan aika. Rukoillaan, että se voisi jatkua!

Vaellus

Kulunut vuosi merkitsi meille lopullista jäämistä kotimaahan, vaikka toki yhteyksiä Japaniin edelleen on. Hiukan haikeutta asiaan liittyy. Samalla kun kehomme vanhenee (Jorma 73 ja Lea 76) kaipuu tulevaan iankaikkiseen kotiin on kasvanut. Ei niin, että haluaisimme paeta tämän ajan tehtävistä ja niistä palvelutehtävistä, jotka Herra meille on osoittanut, vaan siitä syystä, että Herran valmistama taivaallinen todellisuus on viime aikoina erityisellä tavalla puhutellut. Edessämme on riemullinen Herran rakkauden valtakunta. Herran käsittämättömästä armosta saamme sinne päästä ja jo nyt kurottautua päämääräämme kohti:

Jos siis teidät on herätetty yhdessä Kristuksen kanssa, niin etsikää sitä, mikä on ylhäällä, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella. Kiinnittäkää mielenne siihen, mikä on ylhäällä, älkää siihen, mikä on maan päällä. (Kol. 3:1-2)

Arakin perhe Nagoyassa lasten siunauksessa

 

Herran runsasta siunausta joulunaikaasi ja tulevaan vuoteesi!

Jorma ja Lea Pihkala

 

 

 

Aiemmat ystävä-
kirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje 3.6.2017

Kirje 23.3.2017

Kirje 3.12.2016

Kirje 3.10.2016

Kirje 11.8.2016

Kirje 26.3.2016

Kirje 1.12.2015

Kirje 13.8.2015

Kirje 29.5.2015

Kirje 27.3.2015

Kirje 17.1.2015

Kirje 6.12.2014

Kirje 26.9.2014

Kirje 20.7.2014

Kirje 3.4.2014

Kirje 25.1.2014

Kirje 1.12.2013

Kirje 30.9.2013

Kirje 9.7.2013

Kirje 14.4.2013

Kirje 1.12.2012

Kirje 12.7.2012

Kirje 18.5.2012

Kirje 27.3.2012

Kirje 30.1.2012

Kirje 28.11.2011

Kirje 27.9.2011

Kirje 28.7.2011

Kirje 31.5.2011

Kirje 30.3.2011

Kirje 31.1.2011

Kirje 1.12.2010

Kirje 18.9.2010

Kirje 17.7.2010

Kirje 17.5.2010

Kirje 24.3.2010

Kirje 28.1.2010

Kirje 29.11.2009

Kirje 26.9.2009

Kirje 27.7.2009

Kirje 20.5.2009

Kirje 28.3.2009

Kirje 24.1.2009

Kirje 5.11.2008

Kirje 23.9.2008

Kirje 17.7.2008

Kirje 21.5.2008

Kirje 5.3.2008

Kirje 13.1.2008

Kirje 23.11.2007

Kirje 25.9.2007

Kirje 17.7.2007

Kirje 22.5.2007

Kirje 8.3.2007

Kirje 3.12.2006

Kirje10.8.2006

Kirje2.4.2006

Kirje22.1.2006

Kirje27.11.2005

Kirje26.9.2005

Kirje23.7.2005

Kirje29.5.2005

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999